torstai 14. marraskuuta 2013

Harmaata, sateista ja pimeää

no tänään ei satanut ja lämpömittari näyttää nyt tasan 0 astetta.
Olen tässä puuhaillut tämän tietokoneeni kimpussa ja tässä on käyttöjärjestelmä Windows 8 ja nyt päivitin tämän versioon 8.1.
Ihan mukavalta tämä nyt tuntuu ja jotain uutta kivaa on myös tullut tuon päivityksen mukana. Pidän tästä kahdeksikosta oikeastaan aika kivana ja tuo entinen koneeni saa nyt lepovuoron eli seiska lepäilköön nyt ainakin jonkin aikaa. Valokuvani ovat kuitenkin tuossa koneessa joten jos niitä tänne haluaisin liittää se teettäisi muutaman mutkan tähän blogini kirjoitukseen.
Tosin eipä tässä olla oikein kirjoitustuulella, mutta jotain kuitenkin tänne rustaan.

Eilen innostuin kuvaamaan ruukkukukkiani. Moneen kukkaruukkuun olen lisäillyt pieniä koristeita, ehkä vähän mauttomia mutta jotain pientä piristystä kuitenkin.
Tässä muutamia kuvia, onneksi ne eilen  tähän koneeseen tallensin.

Marraskuun kaktus on saanut somisteeksi punatulkun


 
Tämä kaktus on saanut pramean  kiiltävän koristeen


Lehtikaktus kukkii punaisin kukin, jos kukkii?

 
Rönsyliljan outo kukka!?
 
Tämä huoneiiris on saanut ihmeellisen töyhdön, kissahuiskan.

Huoneiiris kukkii kauniisti, mutta kukinto kestää vain päivän.


Jotain koristeita tässäkin ruukussa

Pitsienkeli, kissahuisku ja kasteluetana.
Tässä tietokoneeni näppäimillä haluaa myös Maija-kissa oleilla, ihan haitaksi asti. Meillä on tällä kotosalla neljä ihastuttavaa kissaa ja hehän tuossa sivussa kaikki ovat kuvattuina. Olen hyvin pienimuotoisesti kasvattanut manx-kissarotua vuodesta 1990 eli yli parikymmentä vuotta on täällä meillä ollut kissoja.
Näyttelyissä olemme käyneet niin täällä kotimaassa kuin myös muualla Euroopassa. Tänä vuonna emme ole käyneet näyttelyissä mutta varmasti taas ensi vuonna Maijan kanssa käymme muutamissa näyttelyissä. Muut kissat ovat meillä näyttelytouhuista eläkkeellä jo ikänsäkin puolesta ja varsinkin Malla-kissalla on takana hyvinkin mittava ja menestyksellinen näyttelyura. Malla-kissan isoisä oli meidän Aku-kissa ja kissa oli ja on  vieläkin Suomen kissaliiton menestynein manx-rotuinen kissa. Aku-kissa osallistui Milanossa vuonna 1999 Word Winner kisaan ja voitti siellä oman kategoriansa eli oli hyvin voitokas. Tämä voitto on hyvin arvostettu ja myöskin kasvattajien keskuudessa hyvinkin himoittu saavutus. Laitan tähän kuvan yhdestä Milanon maailmannäyttelyn ruusukkeista.
Aku-kissan voittoruusuke vuodelta 1999 eli viime vuosituhannelta,
mutta saavutus joka vieläkin pitää pintansa.


Taidanpa jatkaa tänään tätä samaa kirjoitustani. 15.11

Kaikenlaisia harmeja tuntuu aina välillä ilmestyvän, onneksi ei niin vakavia mutta harmeja kuitenkin.
Kamera-asia harmittaa, sehän on jo vanha tapaus. Pudotin kamerani Italian reissullani ja nyt kyllä täytyy vihdoinkin uskoa, että ei se ole kunnossa. Kaikki kuvat ovat epätarkkoja ja ne pitää kaikki käsitellä jollain kuvankäsittelyohjelmalla ja sittenkään niistä ei saa kelvollisia.
Kännykän kuvat ovat parenpia, mutta nyt en ole vielä keksinyt miten ne tänne tietokoneelle tuon, on ohjelma nimeltään Zune ja sillä olen kännykästä niitä kuvia siirtänyt tuohon seiska koneeseen. Mutta nyt viimeksi kun kuvia siirsin  tapahtui jotain ( minä varmaan tein jotain hassua )ja kaikki tietokoneella olleet kuvakansiot kopioituivat kännyyn. No niitähän sitten oli  valtavasti ja vei aikaa kunnes olin kaikki kuvat kännykästä hävittänyt, että, että tällä lailla täällä nyt huseerataan.

Huomenna käyn täällä entisessä Pirkkahallissa kädentaitomessuilla ja samalla tapaan nuoremman sisareni, hän tulee tuolta Satakunnasta päin kansalaisopiston retkiporukan mukana. Katsotaan miten paljon ehdimme yhdessä kierrellä ja tutustua erilaisiin kohteisiin. Jotain kivaa uutta jouluista harrastepuolen asiaa olisi kivaa löytää. No sen näkee sitten.....
Illalla onkin sitten paikallisen rotukissayhdistyksen syyskokous ja sitten meillä on vanhan perinteen mukaan pientä ohjelmaa ja jouluista syötävää. Jo monena vuonna on siellä ollut tarjolla erittäin hyvää imellettyä perunalaatikkoa ja sen valmistaa eräs yhdistyksemme aktiivijäsen. Jo sen makuelämyksen takia kannattaa osallistua, tietysti ensin yhdistyksen syyskokoukseen ja sitten jouluiseen tunnelmaan.
Perunalaatikkoa odotellen terveisin täältä......

Tarhanpihalla on pihakalusteet peitetty pressulla ja jotain pientä piristystä siihen laittelin...

Pimeässä peltikissa loistaa kivasti, kynttilän valo tulee esille kauniisti lyhdyn aukoista.

4 kommenttia:

 1. Hienoja manx-kissoja. Luulin niitä lyhytkarvaisiksi brittikissoiksi, mutta kun tarkemmin katsoo, niin häntää ei näy. Kasvoissa ja silmissä on samaa pyöreyttä kuin briteillä. Ystäväni kasvatti aikoinaan brittejä ja kävi niiden kanssa näyttelyissä. Aikamoista hommaa tuo näyttelytouhu, mutta varmasti myös antoisaa.
  Monet ovat hylänneet uuden Windows 8:n, koska se on niin erilainen kuin aiemmat käyttöjärjestelmät. En ole siihen tutustunut, kun tämä vanhakin toimii vielä ihan hyvin. Kameran rikkoontuminen harmittaa ihan hirveästi. Tiputin omani toissa kesänä, jonka jälkeen objektiivi hajosi ja korjaaminen olisi maksanut enemmän kuin uuden hankkiminen. En yksinkertaisesti tule ilman kameraa toimeen, joten niin sitten laitoin suun soukemmalle ja ostin uuden. Omasta kännykästäni olen siirtänyt kuvia tietokoneeseen mini-usb:n avulla. Tosin kännykamerani on niin surkea, etten sitä juuri käytä.

  VastaaPoista
 2. Manx-kissan takana voi olla brittiä ja meidän Fannyn rekisterikirjassa on viidennessä polvessa englantilainen britti. Tällaisen ns. roturisteytyksen voi tehdä jos siihen saa luvan. Turkin laatu on manx-kissalla eri kuin britillä, mutta tuo pyöreys ja poskien vahvuus ja kaikinpuolinen pehmeys ja pyöreys on molemmilla roduilla sama.

  Minä ensin vähäsen ihmettelin tätä Win8 mutta tämä on ihan kiva. Olen saanut oman vapaaehtoistyöni tiimoilta hieman opastusta tähän käyttöjärjestelmään.
  Ja oikeastaan siksi tämän kahdeksikon ajoin entisen Vista koneeni päälle.
  Kamera-asia on nyt harkinnassa, mutta uusiksi se kyllä menee.
  Marraskuun terveiset täältä......Juusolle myös.

  VastaaPoista
 3. Voi mikä peltikissa, taideteos parhaimmllaan! Se vasta reissu on ollut Akulla, Italiassa asti?

  VastaaPoista
 4. Hei,
  todella tuo silloinen Milanon reissu oli ikimuistoinen. Voitto tietysti oli se suurin asia, mutta kaikkea muutakin tuolla matkalla sattui.
  Olin ihan aidosti onnellinen ja myöskin helpottunut kun vihdoin monen mutkan kautta lentokone rullasi keskellä yötä Helsinki-Vantaan lentokentällä.
  Kotiin on aina kiva tulla ja sitä se oli todellakin tällä matkalla..
  Poissa hyvä mutta kotona paras.......

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊