maanantai 25. marraskuuta 2013

Täällä sinnitellään ja myöskin iloitaan.

Annansilmä tai pikkubegoni tai vielä jokin muu nimi. Hyvin paljon tätä kukkaa istutetaan haudoille ja se siellä onkin ihan paikallaan ja on hyvin helppohoitoinen.
Tätä kukkaa on monta eri väriä, valkoinen ja punaisen monet sävyt. Äitini piti annansilmästä ja juuri siksi olen monena vuonna istuttanut vanhenpieni haudalle pikkubegoniaa.

Näin tein myös vuonna 2008 ja tästä vuodesta saakka on yksi tällainen kukka sinnitellyt vuodesta toiseen. Silloin syksyllä 2008 kun istutin haudoille kanervat en kuitenkaan raaskinut  heittää pois ihan täydessä kukassa olevia pikkubegonioita. Toin ne kotiin ja vein vanhan navetan ikkunalle ja siellähän ne leutona syksynä menestyi ihan jouluun saakka. Tein muutaman jouluasetelman ja tästä asetelmasta sitten jäi yksi pikkubegonia sinnittelemään kohti kevättä ja kesää.

Tätä kasvua ja talven yli sinnittelyä on sitten jatkunut vuodesta toiseen. Joskus on kasvi melkein talven aikana kuollut ja olen sen muutamana talvena täällä kaupungissa yrittänyt parhaan taitoni mukaan elvytellä ja siinä myös onnistunut.

Tässä on tämän vuoden syksyn alussa otettu kuva
Tässä kuvassa on uhkea annansilmä ja Pena-kissa


Tänä syksynä tapahtui sitten katasrofi, eli annansilmä jäi vahingossa ulos ja tuho oli ainakin silmällä katsoen täydellinen. Oi, oi tässäkö tämä nyt sitten on ja silmäteräni nimeltään annansilmän taru on lopussa.
Vein "kuolleen ruukun" navettaan ja siellä se oli muutamia viikkoja ja sitten kun tässä viimeksi marraskuun alussa olimme maalla  toin ruukun keittiönpöydän päähän ikkunan valoon. Kurkin joka päivä tummaan ruukun sisustaan ja sitten olin näkevinäni jotain ihan pientä vihreätä. Toin sitten ruukun tänne kaupunkikotiin ja täällä olen sitä kaikella hellyydellä hoidellut ja nyt hoito on tuottanut tulosta

Annansilmä, se kuitenkin kasvaa...ja pienen kukankin on jaksanut kasvattaa.
Kevääseen ja kesään on vielä pitkä aika, mutta toivottavasti kukkani kestää ja taas ensi kesänä kukoistaa kuudetta vuottaan.

Toinen iloinen asia, saan tai ostan itselleni uuden kameran.
Olisiko tämä mitään: Canon Power Shot S 120  Kompaktikamera.

4 kommenttia:

 1. Ihana kuva Pena kissasta,onnea uudesta kamerasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva,
   Pena on sellainen mukava kissa ja varmaan toivoo taas kesän pian tulevan.

   Poista
 2. Ihanan sitkeä annansilmä, sitä kannattaa jo arvostaa. Kukankin on jaksanut tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta tuo annansilmä on minun "silmäteräni," toivottavasti se jaksaa sinnitellä ensi kesään.

   Poista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊