keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Tänään oli palkkapäivä

eli valtiokonttori maksaa eläkettä kuukauden kahdeskymmenespäivä.
Onhan se mukava asia kun työeläke tulee säännöllisesti tilille. Tuleeko sitä liian vähän tai sopivasti tai jopa runsaasti, siihen en nyt ota kantaa.
No, kuitenkin varmaan sikäli riittävästi, että tässä nyt tätä tietokonettani näpyttelen eli ainakin tämän huvin olen voinut itselleni kustantaa.

Ja onhan kissat, kukat, puutarhatouhua ym. ja  nekin nielevät rahaa. Siis varmasti se eläke nyt kuitenkin jotenkin riittää. Isäntä tässä aina joskus kylläkin huomauttelee minun tuhlaavaisuudestani.

Tänään leivoin tilipäivän kunniaksi saaristolaisleipää. Ohjeen olen löytänyt Suvikummun Marjan blogista. Kiitos Marja!
Leipä oli tosi hyvää.....ja kakkuleivän voisi vaikkapa pakata joulupakettiin.Paistoin kaksi vuokaleipää ja yhden paistoin kakkuvuoassa. Siis "saaristolaiskakku"Tänään oli hieman kirkkaampi päivä, mutta ei kuitenkaan aurinkoinen. Tulopihalle laittelin lisää linnuille syötävää ja otin käyttöön uuden talipallopussin. Sekin ohje on Suvikummun sivuilta.

Tällainen pussukka ja talitintit kävivät ahkerasti vierailulla.


 
Etupihalla kohentelin syysistutuksia ja samalla siistin märkää pihamaata. Maa oli kuitenkin niin märkää, että en siinä paljoa askeltanut.

Matala pöytäkuusi on vuosien varrella kasvanut ja se onkin pihan komea viherläiskä.

 
Maija-kissa on innokas ikkunan lähellä  istuja ja sieltä katselee tarkkana pihan elämää, linnut tietysti ovat kaikkein mielenkiintoisin kohde. Mutta lopulta väsy voittaa....
 
 
 
Kylkeä sentään jaksaa aina välillä kääntää...
 
Juuri nyt Maija on ihan virkku ja istuu tässä melkein tietokoneen näppäimillä ja arvata saattaa miten paljon kissankarvoja täältä näppäinten joukosta löytyy. Näin tämä marraskuun päivä alkaa olla lopuillaan ja kappas Maija taas  tuntuu vaipuneen unten maille, puoli kroppaa tuossa näppäinten kyljessä ja pieni kehräys käy.....
 


2 kommenttia:

 1. Eilen olikin ihan kelvollinen ulkoilupäivä, mitä ei totta totisestä tämänpäiväisestä sadekelistä voi sanoa. Sinä olet sentään ahkeroinut ja saanut aikaan leipää. Minä vain nyhjään ja kulutan aikaa.
  Ihana Maija-kissa unten mailla. Tuttua tuo karvojen kaivelu näppäinten välistä. Sitä tehdään meilläkin harva se päivä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos between,
  Leivästä tuli oikein hyvää ja varman teen toisenkin kerran, on helppo tehdä.
  Kyllä vain ne kissankarvat ovat kerkiäväistä laatua ja puuhaa piisaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊