lauantai 2. marraskuuta 2013

Marraskuu 2.11

Tänään aamu valkeni selkeänä ja yli puoleen päivään sää olikin melko kuulas ja aurinko loi säteitään muuten niin ankeaan syksyyn.
Iltapäivällä satoi monta railakasta kuuroa ja nyt ennen pimeän tuloa lakeutui seudun ylle sumu. Äsken käydessäni ulkona sytyttämässä muutaman kynttilälyhdyn näkyi taivaalla tähtiä ja räystäät tiputtelivat vesipisaroita. Lämpömittari näytti +7 astetta ja edelleen sumu leijui ulkovalon ympärillä.
Jäniksiltä ja peuroilta on tämä omenapuu suojattu, toivottavasti....

Tännekö lehtikompostiin on viime kesä kätketty?Huomenna me lähdemme täältä maaseudun hiljaisuudesta ja pimeydestä kohti Tampereen kaupungin valoja. Tänne jää kaikki rakennukset, piha, puut ja pensaat odottamaan hiljaisuudessa ja syksyn hämärässä tulevaa joulunaikaa ja sitten taas toivottavasti tulevaa kevättä ja kesää.
Jouluksi me tulemme tänne ja mökki herää muutamaksi viikoksi elämään ja joulun valot elävöittävät muuten niin pimeätä mökin seutua.
Harmaa käenkukka pitää vielä kevyesti peittää havuilla.
Joutomaa odottaa tulevaa talvea
27.10 oli aamulla pientä pakkasta ja maa oli valkoisena.
Tällaisena Joutomaani on edukseen.

Tänään kissatarha riisuttiin talveksi eli katto ja kaikki kalusteet vietiin pois.
Huomenna siis on aika taas palata ihka omaan kotiin....me ja kissat. 


4 kommenttia:

 1. Hyvin olette varautuneet jyrsijäystävien varalle seuraavan vuoden omenasadon turvaamiseksi. Lähtemisessä on oma haikeutensa, ja palatessa omat ilonsa.
  Tänään on kokopäivän ollut paksu sumu, joten päivä on kulunut "tupahommissa".
  Onnellisia syyspäiviä sinne Tampereelle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari,
   nyt täällä kotona tuntuu tuo eilinen haikeus aika lapselliselta, mutta silti......
   Sumuinen oli maisema kun tänne kotiin iltapäivällä ajelimme, pian toivottavasti tulee ihka oikea talvi ja lumet.

   Poista
 2. Noin kauniin mallinen omenapuu kannattaakin suojata hyvin. Sinne lehtikompostiinhan se kesä on laitettu talteen otettavaksi jälleen muutaman kuukauden kuluttua. Tai ehkä se kömpii sieltä ihan itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos between,
   turvallisesti kotona ollaan ja muuta murhetta ei nyt sydämelläni ole kuin pieni epävarmuus, siis osasinko oikein ennakoida tulevia ilmoja kun sähköpatterien termostaatteja säätelin. Tätä se on aina näin syksyisin, mutta onneksi on naapurin Pekka. Hän se viimekädessä käy pattereita sään mukaan säätelemässä.
   Syysterveisin....

   Poista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊