perjantai 1. kesäkuuta 2018

Kevät/kesä todellinen ryöpsähdys

Olimme runsaan viikon kesäkodissa ja nyt taas jo kotona.
Kesä oli tullut täydellä vauhdilla kesäkotiin ja viikon aikana myös tänne ja täällä se myös näkyi todella muutoksena, kaikkialla rehevää kasvua, sekä tietysti myös rikkaruohojen juhlaa.

Rikkaruohojen juhlaa oli myös kesäkodissa ja vasta kun viikko oli melkein lopuillaan oli pihapiiri juuri ja juuri melkein kaikinpuolin siistitty.

Tässä muuta kuva kesäkodin kevään ryöpsähdyksestä.
Pena-kissa on onnellinen, kesä on tullut ja muusta ei niin väliä. Vasemmalla jänisten syömä morsiusangervo, mutta onneksi kevätesikko on saanut rauhassa levitä ja voikukat kukkia.


Se ensimmäinen työ kesäkodin askareissa oli Penan ja Maijan kesätarhan kokoaminen. Ruohokin ehdittiin leikata  tarhasta vasta parin päivän kuluttua, mutta ei se kissoja haitannut. Kissoilla oli niskaan laitettu punkisuojaliuos ja näin torjuttiin pitkän heinikon punkkivaara. Vielä nykin kissat saavat aamuraksut tarhaan, se on todellinen joka aamuinen tapahtuma ja vasta sitten alkaa päivän seikkailut. Tarhan ovi on päivisin auki ja kissat saavat kulkea pihapiirissä oman tahtonsa jälkeen, ihan siinä lähistöllä molemmat kisut  oleskelevat ja välillä mennään nukkumaan myös tuvan ulkovintille. Kissojen kesä on onnea ja vapautta täynnä.


Kesäkodin rautatienpuu kukkii taas kerran niin ihanasti ja tuski edes näkyy miten nurmi on pitkänhuiskea.


Ihana vanha syksyn herkku kukkii taas tänä vuonna niin valloittavan viehättävästi. Puu on aikoinaan ostettu Lavian syysomenana, mutta se ei ole se.


Vanhan puun runko on vuosien saatossa paljon nähnyt ja kokenut, kauneus on vain jäänyt jäljelle.


Harvoin on meidän pihasta kuvakulma tällainen, vanha väärä pihlaja, sen alapuolella kriikunapensaita ja vasemmassa nurkassa vanha väärä kyönä eli visakoivu. Leikkimökki odottaa uutta polevea leikkimään, ehkä tytöt Elsi ja Viola sen nyt ottavat omakseen, toivottavasti.


 Navettarakennus seisoo uhkeana ja sen katto on melko uusi peltinen, vanhat tiilet ovat uusiokäyttöä vailla. Ihana marjaomenapuu on kasvanut vuosien varrella isoksi ja jaksaa joka kevät kukkia hyvin kauniisti ja runsaasti. Puu muistuttaa meitä  Lyylistä jo manan majoille mennyttä ihanaa naapuriamme. Hän osti koristeomenapuun minun miehelleni ja se istutettiin  paikkaan joka näkyi myös tien toiselle puolelle hänen pihaansa.Joutomaan reunalla kasvaa pieni sireenipensas ja siinä aivan pensaa alla on kissamme Fannyn hauta, viime syksynä istutin Fannyn muistoksi kolme punaista tulppaania ja kas niitä eivät perurat syöneet, onneksi. Vanha sademittarin runko on merkkinä, ehkä sille joka ajaa nurmen, älä aja kumoon Fannyn muistokukkia!Joutomaa illan auringossa


 ja nuoren sireenipensaan kukkia.


Meitä täällä kotona odotti runsas ja rehevä etupihan kasvusto ja täsätä jatkan eli tästä tulikin jatkokertomus........


15 kommenttia:

 1. Kyllä teillä on Maija ja Pena vaan erihieno kesämaja! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystävämme Pepsi ja Max! Todella vanha piha ja vinttikerros ovat juuri sopiva mesta ja kuin meitä varten tehty. Monta mukavaa piilopaikkaa löyty ja se vasta kuullostaa mukavalta kun aina silloin tällöin kuuluu tuttu ääni huhuilevan ja varsinkin Maijaa! 😊 😺

   Poista
 2. Oi miten ihania kuvia, suloiset kisut ja niin kiva kesäpaikka! Kyllä vaan tuollaisissa maisemissa kelpaa kesästä nauttia:) Tuo rautatienpuu on upea! Mukavaa alkanutta kesäkuuta ja kaunista viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle!
   Lapsuuden koti se on kyllä syöpynyt syvälle sieluni maisemiin. Ei se niin erikoinen ole, mutta hyvä paikka viettää kesää ja monesti myös joulut. Muistoissa ja kuvissa se on se paras paikka. 😊 Toivottavasti kesäkuu jatkuu lämpimänä ja sadekaan ei tekisi ollenkaan pahaa eli sada yöllä ja paista päivällä, kesäkuu! 👍

   Poista
 3. Komea Pena on pihan paras koristus. Mahtavan rehevää sekä kesäkodissa, että vakikodissa. Kaikki alkaa olla jo kesärehevää vaikka kesäkuu vasta alkoi. Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri!
   Kyllä vain tämä alkukesä on ollut tosi erikoinen. Toivotaan edes muutama kuuro lempeää kesäsadetta, se olisi kuin piste koko kevään ahkeruudelle. Tuo sinun hyötypuutarhasi siitä kiittäisi ja kasvu saisi varman lähdön.
   Hyvää viikonloppua sinne teille! 😺

   Poista
 4. Kesäkodissanne on niin kaunista. Varmasti kissoillakin on siellä mukava viettää erilaista kesälomaa. Kuulin naapureilta, että nyt olisi luonnossa tosi paljon punkkeja. Aiempina vuosina olen laittanut Juusolla punkkiöljyä niskaan. Nyt en, sillä Juuso ei viihdy ulkona juuri laisinkaan. Pieni kävelykierros silloin tällöin riittää ja sitten äkkiä sisälle. Osittain siihen vaikuttaa ympärillä meluavat tietokoneet. Osittain myös se, ettei Juuso ole enää kunnossa.
  Rikkaruohoja riittää, mutta mielestäni vähemmän kuin tavallisesti. Uskon kuivuuden olevan syynä, sillä mikäpä tuolla kohta kasvaisi. Toipumisen vuoksi minun on oltava hissukseen, mutta ei se yhtään hullumpaa ole. Välillä ärsyttää tekemättömät työt, mutta ehkä se kuuluu siedätyshoitoon. Kokeile sinäkin.
  Mukavaa viikonloppua sinulle ja ilman muuta myös kissoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...tietyökoneet, ei tietokoneet...

   Poista
  2. Kiitos Between!
   Kyllä vain, onhan tämä ihmeellinen alkukesä ja opetellaan nauttimaan sen kauneudesta ja unohdetaan rikkikset. ( nekin kuuluu kesään)
   Juuso on jo melko iäkäs kissa ja toivottavasti kuitenkin uskaltaa edes hieman haistella kesää.
   Tieremppa on kissalle uusi ja pelottava kokemus, kunpa kissa osaisi ottaa sen melut rennosti ja nauttia vielä näistä kesän lempeistä päivistä. Tsemppiä Juusolle 😊
   Työkoneet ottaa joskus päähän ja tietokone on sentään bloggarin ystävä 😊
   Hyvää viikonloppua myös teille!

   Poista
 5. Kaunista, teillä on niin kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma N
   Kesäkoti on aina kaunis, vaikka ei olisikaan aina niin huollettu piha.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo,
   kesäkodin ilmeessä on aina jotain tunnelmaa!

   Poista
 7. Voi että, siellä on kyllä kissoilla ihanat kesäpäivät!
  Kuten myöskin muulla porukalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni!
   Kissat nauttivat kesäkodin pihapiirin maisemissa ja tietysti myös me kaikki siellä kesää viettävät.

   Poista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊