maanantai 20. maaliskuuta 2017

Yksi, kaksi ja kolme,


ihan totta, kolme piippaa löytyy meidän terassilla talven viettäneestä ruukusta. Istutin syksyllä siihen kahteen kerrokseen kukkasipuleita ja jos oikein muistan osa ainakin oli tulppuja.
Sitä luulee muistavansa kaiken, siis kaiken mitä ja minne syksyllä kätki kukkasipuleita. Eipä sitä muista ja mitään dokumenttia ei tietysti ole ja ihan varma en ole siitäkään mitä sipuleita ne ruukkuun laittamani sipulit olivat. No toivottavasti ruukussa muhii iloinen yllätys ja sitten siitä otan kuvan.
Aika rientää ihan siivillä ja tänään on kevätpäiväntasaus ja vielä oikein mukava asia, tänään tuli eläkeläisen palkka tilille.
Voi taas hieman tuhlata jotain kukkiin ja puutarhaan liittyvää ja sehän on se tärkein juttu ainakin näin tällaisen puutarhaan hurahtaneen tai näin itselleni lupailen.
Minulla oli ilo omistaa mitä ihanin työtoveri, hän jo edesmennyt puutarhaopettaja oli persoona joka osasi ottaa monestakin asiasta aina sen parhaan puolen. Jos veronpalautusta tuli niin hän sen ilon tavallaan kaksinkertaisti eli kun tieto tuli hän hankki aina siitä tiedon ilosta itselleen jotain pientä mukavaa ja sitten kun palautus tuli tilille hän hankki taas jotain kivaa ja näin hän sai kaksinkertaisen ilon.

Mukava kuuden päivän matka on takanapäin ja arki taas alkaa.
Matka Venetsian kevääseen ja mahdottoman suuri pläjätys kaikkea sitä mitä Venetsia voi tarjota vielä tänäkin päivänä loistavasta menneisyydestään.

                        Evankelista Markuksen kirkko pian mailleen laskevan auringon valossa


                                                        Markuksen pyhä leijonaEvankelista Markuksen hautakirkon kultamosaiikkien peittämä arkkitehtuuri kertoo maailamnkauppaa hallinneen Venetsian yhteyksistä Bysanttiin.


                                    Kotiin tullessa kissat olivat ihmeissään, missä te olette olleet?
Kissojen hyvinvoinnista vastasi Marika manx kissojen kasvattaja ja kaikki meni oikein hyvin, mutta olihan se outoa kun oma väki oli poissa.                   Kevättä odotellen minä jo enteilen pääsiäisen aikaa ja samoin Maija-kissa.18 kommenttia:

 1. Ihana valo. Nyt voi karvakorvatkin auringossa paistatella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä nyt meidän Maija nauttii terassilla jos vain aurinko paistaa.

   Poista
 2. Voi teillä oli varmasti ihana matka! Tuonne Venetsiaan joskus myös haluaisin, siellä olisi tosi paljon nähtävää! Meillä kissat aina matkan jälkeen ovat hieman dramaattisia, onko teillä :D

  Voi miten ihanaa keväistä! Kissatkin varmasti nauttivat lämmöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä meidän kissat osaavat nauttia auringosta ja lämmöstä ja onneksi se meidän matka ei ollut pitkäkestoinen. näin kissojen ei tarvinnut olla kovasti ikävissään ja en tiedä oliko heillä ikävä ollenkaan. Tosin kyllä hieman sorretun mieltä näytettiin ja oltiin olevinaan niin hyljättyjä.
   Venetsia on kaupunki jossa voisi viettää aikaa runsaastikin ja kuitenkaan kaikki ne nähtävyydet jäisivät puolitiehen.

   Poista
 3. Venetsia on upea ja hyvin erilainen paikka. Voisin mennä sinne kolmannenkin kerran. Otitteko paljon kuvia? Olisi mukava nähdä ja kuulla matkasta enemmän.

  Kyllä kissat huomaa, jos kotiväki on poissa. Juuso tulee aina ihan minun kylkeeni kiinni, jos olen ollut pidempään poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä Venetsiaan voisi mennä kolmannen ja neljännekin kerran ja tuskin tulisi kaikki se entinen loisto nähdyksi. Olen kerran aikaisemmin käynyt yhtenä päivänä kääntymässä Venetsiassa ja silloin satoi, mutta nyt onneksi oli ilmat meille suosiolliset. Kuvia otimme jonkin verran ja tarkoitus on niitä tännekin ainakin joitain laittaa.
   Niin kissat, Maija oli valmiin sängyssäni kun tuloiltana menin nukkumaan ja ihan aamuun saakka siinä kyljessäni nukkui.

   Poista
 4. Voi voi kun kaikki ovat ostaneet noita pääsiäisliljoja. Taidan tehdä saman, kun menen huomenna kaupunkiin. Venetsia on kokematta. Taitaa jäädäkin. Ukkoni sai siellä käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt jo jonkun keltaisen kukan voi kevään kunniaksi hankkia eli ainakin ennakoida kevättä.
   Venetsia on niin täynnä mennyttä loistoa ja historiaa, että kyllä siellä aikansa saa kulumaan. Mukava matka tämäkin.

   Poista
 5. Venetsia on upea paikka. Tein kerran sinne pidennetyn viikonloppureissun siskon kanssa. Muutamassa päivässä ehti tutkia jo aika lailla paikkoja. Voisin kyllä mennä uudestaankin. Tulit takaisin juuri oikeaan aikaan. Nyt täällä alkavat kunnon kevätkelit ja ulkona voi jo puuhailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan niin totta, nyt voi jo kevätpuuhia ainakin joitain tehdä ja ainakin suunnitella.
   Venetsia on kyllä sellainen paikka, että sieltä löytää ainakin historiaa ja mennyttä loistoa. Meidän opas suomalainen ja niin hyvä historian ja taiteen tuntija, että meikäläinen on vieläkin vähän pöllämystynyt.

   Poista
 6. Kauniit kuvat ja suloiset karvatassut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko, ainakin karvatassut ovat niin aitoja ja suloisia.

   Poista
 7. Oi, keväinen Venetsia, voisiko parempaa matkakohdetta keksiäkään! Venetsiaan en ihan ole päässyt vielä, aika lähelle kuitenkin, kun muutama vuosi oltiin häissä Riminillä. Harmi, kun oli niin kiire aikataulu.
  Upeaa arkkitehtuuria on siellä.
  Kissat olivat varmasti tyytyväisiä, kun tulitte takaisin!
  Tästä keltaisista narsisseista se kevät alkaa täälläkin :)
  Kisuille rapsutuksia♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja,kissat on rapsutettu ja varmasti vielä käytte joskus Venetsiassa. Tosi upea paikka jos vain pitää historian havinasta ja Italiasta.
   Hotellin aamiaisella oli jos jonkin sorttisia herkkuja, kakkuja, torttuja, leivoksia mutta ei sitten vilaustakaan mistään tuoreesta tai vihreästä.Näin on maan tapa ja sitten kyllä lounaalla oli taas tuoretta ja kaikkea hyvää, tosin Italian ruoka on melko yksinkertaista, mutta tosi hyvää.

   Poista
 8. Upea kevätmatka! Esimakua ja vähän eväitä pohjolan etenevään kevääseen. Vuokratyövoima ei koskaan voi korvata omaa palveluskuntaa, sehän on selvä, mutta kyllä henkilökuntakin on lomansa ansainnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos matka oli tosi onnistunut ja voisin sanoa myös tavallaan upea kevään aloitus.
   Kissat ovat jo antaneet meille anteeksi ja hurisevat tuossa korvan juuressa, tosin Maija nauttii lämmöstä tässä läppärin takana ja taitaa olla ihan silmät kiinni.

   Poista
 9. Juu, eipä sitä muista kyllä mitä sipuleita ja mihin syksyllä piilotteli;) Ihania yllätyksiä siis taas luvassa!
  Ja mikä matka, siellä oli varmasti jo sopivat lämpötilat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni, matka oli mukava ja lämpöäkin ja aurinkoa oli joka päivä, tosin sielläkin oli etelän varhaiskevät.

   Poista


Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.