maanantai 3. kesäkuuta 2013

Yllätys kesä,

tulihan tämä kesä todella nopeasti ja kaikki kasvaa rehevästi, ainakin rikkaruohot ja nurmikko.

Taas kerran voin vain todeta, että "väärään aikaan väärässä paikassa" ja tällä kertaa todella näin on tai oli.
Suurin suma on vihdinkin saatu tehtyä ja täällä kesäkodin pihalla näyttää jotenkin siistiltä ja huolletulta.
Sunnuntaipäivä on ollut todella lämmin ja tänään pidimme kaikista puutarhatöistä vapaata ja nautimme alkaneen kesän kauneudesta ja luonnon vihreydestä.
Tulimme tänne viime viikon tiistaina ja en oikein tiennyt mistä syrjästä olisin pihahommat aloittanut, nyt kuitenkin kompostissa on valtava kasa nurmen leikkuujätettä ja siinä sivussa vielä isonpi kasa voikukkia. Ystäväni sanoi, että syö voikukkasalaattia, mutta niistähän olisi riittänyt apetta kokonaiselle armeijalle.
Toisaaltaan voikukka on kaunis keltainen kukka, harmi vain, että se kasvaa niin rehevästi väärässä paikassa. Ranskalaiset kuulema pitävät voikukista niiden kauniin värin vuoksi, miksikäs ei, onhan tuo keltainen kaunis väri vihreällä alustalla.
Liika on kuitenkin liikaa.
Täällä ei omenapuut kuki juuri lainkaan, samoin kriikunat ja luumut. Tampereella kissatarhan omenapuu jäi loistavaan kukkaan, onneksi ehdimme nähdä sen kauniin kukinnan. Joskus on käynyt niinkin, että puussa on ollut vain muutama kukka.
Vuodet eivät ole veljeksiä, ei todella.

Rautatienpuu täydessä kukassa


Malla-kissa istuu omenapuun rungolla

Täällä kesäkodin lähipellot ovat tänä vuonna kylvetty rypsille, vielä ei maasta nouse mitään. Rypsi kuulema kylvetään myöhään ja vaikka kevät tuli niin äkkiä nämä pellot "rakennettiin" vasta viikko sitten. Odotan sitä aikaa kun peltoaukeat ovat keltaisenaan.

 
Tuuliviiri kiekuu vielä mustaa peltoa vasten. Etualalla on lipstikkaa ja sivummalla kukkii saksankirveli.
 
Piparjuuri on sitkeä kasvi, vaikka sen kasvupenkin muutamia vuosia sitten siirsin toiseen paikkaan niin vielä keskellä nurmikkoa sen pieni osa  jaksaa kasvaa ja kukkia.
 
 

 
 
 

2 kommenttia:

 1. Ihmettelin myös omenapuun valtaisaa kukintaa, ja kukat olivat tosi isoja tänä vuonna. Olin tänään Tammelantorilla taimitorilla, ja taas kerran moni sanoi ettei välitä keltaisista kukista - tuo voikukkako on syypää ? Se on hassua, ja minulla on samaa vikaa, riippuu kuitenkin keltaisen sävystä paljon.
  Sinulla on komeat isot yrtit !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, merkillistä tuon keltaisen värin kaiku. Sain nyt keväällä pienen taimen josta kasvaa isona keltainen kukka ja nimi sille on Auringontähti. En ole tähän kasviin ennen törmännyt ja tämän kasvin alku on peräisin Muotialan siirtolapuutarhasta.

   Poista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊