lauantai 15. kesäkuuta 2013

Poimulehti ja moni muu ihana luonnonkukka

Poimulehti on yksi mielikukkani, se vie voiton monesta ihan oikeasta perennasta. Tarkoitan nyt sitä ihan tavallista poimulehteä, ei siis sen jalostettua muotoa.
Poimulehti on toisaaltaan niin vaatimaton mutta kuitenkin mielestäni niin kaunis variltään ja lehdiltään.
Poimulehti nurmikon reunassa

Toinen ihana luonnonkukka on mesiangervo, siis se jota niin runsaasti tapaa ojien pientareilla ja hikevillä joutomailla.
Kolmas on sitten pietaryrtti, ihana nappikukka.
Nämä kaikki kolme mahtuvat tänne meille rivitalokotimme tulopihaan. Ne ovat tänne kulkeutuneet lähinnä ns talventörröttäjistä joista yleensä teen syksyn koristeruukut, harvemmin olen käyttänyt ruukuissani kaupan kanervia tai muuta vastaavaa.

Täällä meillä on tänään tehty pihahommia, lähinnä siistitty reheväksi kasvanutta pihaa sekä tulopihaa ja tarhan pihaa. Aloitimme tarhan puolella jalokiurunkannuksen poistamisesta ja sitten vasta päästiin varsinaisesti nurmikon/ heinikön siistimiseen. Kuitenkin sinne jätettiin kaikki poimulehdet, niitä halusin varjella.
Tulopiha olikin sitten tosi viidakkoa, keltapeipin joukkoon oli siunaantunut runsaati rönsyleinikkiä ja sen kitkeminen onkin vielä kesken, osa saa sinne jäädä, mutta liika on liikaa. Tiesin näin käyvän kun en keväällä ehtinyt leinikkiä kitkeä. Pihalla kasvaa myös komeat mesiangervot ja iso puska pietaryrttiä. Varsinaista nurmikkoa ei pihassa juuri ole, vaan siinä kasvaa monia kedon kukkia ja siksi en sitä haluaisi ollenkaan leikata, mutta ihan ryteiköksi sitä ei kuitenkaan sovi jättää.

Keltapeippiä ja rönsyleinikkiä

Keväällä istutetut orvokit olivat lätsähtäneet ja naapurini oli ihan pahoillaan luullen hänen kukkien hoitonsa olleen niin huonoa, että orvokit olivat nuutuneet. Muurahaiset olivat tehneet pesän tuohon kiviruukkuun ja se oli syy se miksi orvokit niin pian lätsähtivät. Tilalle istutin valkoisen marketan, toivottavasti se viihtyy ja kukoistaa.
Köynnöshortenssia kukassa

Pieni mänty sai uuden tuunauksen, orvokkiruukun


3 kommenttia:

  1. Onpas ihana ja rehevä köynnöshortensia, upea ! Mullakin on itsellään ilmaantunut noita luonnon omia poimulehtiä, ja oon myös antanut olla. Rönsyleinikki on viheliäinen, kun lähtee niin nopeasti vaeltamaan, täältä löytyy myös. Mutta se hyvä puoli siinä on, että sen tiheän juuripaakun saa kyllä ylös, toisin kuin vaikka vuohenputki, jota jää ja jää. Tänään on kylmä ja sataa, mutta huomenna pitäisi parantua - hyvää juhannusta !

    VastaaPoista
  2. Juhannukset on vietetty ja kesä jatkuu kauneimmillaan. Minulla on blogissani sinulle tunnustus, käypä kurkkaamassa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊