perjantai 28. kesäkuuta 2013

Poutaiset päivät,

ne vain jatkuvat. Eilen ei täällä satanut eikä myös ukkostanut. Sade tekisi hyvää, mutta ukkosista ei niin väliä.
Olen näin helteellä melkein patalaiska, kuumuus ei ole minun juttujani. Nautin kyllä aurinkopäivistä, mutta liika on liikaa.
Projekti kesantomaan kunnostus alkoi eilen ja jatkuu teemalla, kymmenen lapionpistoa per päivä ja kaikki esille nousseet rikkakasvien juutet tarkasti pois ja hävitykseen.
Tuskin kesantomaahani mitään maanparannuskasvia kylvän, tavallinen herne tietysti voisi vielä ehtiä kasvuun ja maa saisi luonnollista typpilannoitetta.

Pian tuo rypsimaa on keltainen, jo näkyy siellä täällä yksittäisiä kukintoja. Kasvu on ollut voimakasta ja hyvänä vuotena viljelijä kertoi rypsin voivan kasvaa vuorokaudessa 10-15 senttiä.

Niittyhumala on ihana kasvi ja sitä täällä meillä olisi ihan paikat täynnä jos se vain saisi valtoimenaan kasvaa. Osa nurmikosta jätetään niittyhumalan kukinnon ajaksi leikkaamatta ja siihen kun vielä sekoittuu valkoapilaa on kaunis kesäketo valmis.
Niittyhumalaa ja valkoapilaa

Tarha-alpi kukkii, vasemmalla perunamaan syrjää.

Daaliat penkissä, vielä saa kukintoa odotella.
Sellainen projekti nimeltään Takapajula löytyy huvimajan/Havinan takaa. Siitä ei ole tarkoitus tulla mikään mallimaa vaan siellä pihanhoito on melko luonnonmukaista. Ruohonleikkuria ei sinne viedä, pari kertaa kesässä siellä viikate tekee siistimistyöt. Vuohenputki on kovasti valtaamassa alaa, mutta kovasti sitä kun kurittaa se pysyy jotenkin aisoissa.

Rypsimaa vielä vihreänä......

Takapajulan kattotiiliaitaa, tässä kun seison jää rypsimaa taakseni.

Takapajulan tarhakurjenmiekkaa.
Olen erittäin iloinen saamastani tunnustuksesta, kiitos Pivi. Mietin kovasti kenelle lähetän tunnustusnapin, on niin paljon mielenkiintoisia blogeja!
Mutta nyt lähden ulos ja suuntaan tuonne Joutomaalle ja Takapajulaan, siellä varmaan on taas kaikenlaista kohennettavaa.

5 kommenttia:

 1. Ihana kurjenmiekka. Tuo onkin tosi hyvä systeemi, että lapiollista päivässä. Vähän päivässä, paljon viikossa. Katsotko vielä onko kuvaamasi humala mahdollisesti kuitenkin niittyhumala. Otetaan iisisti hellepäivinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis : 10 lapiollista päivässä. Mulla on numerolukitus pois päältä.

   Poista
  2. Kiitos Pivi, niittyhumalaa tietysti

   Poista
 2. Kauniita kuvia, eipä täälläkään satanut eikä ukkostanut,vettä kyllä kaipaisi,nyttenkin on 27 astetta lämmintä.Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sadetta kaipaisi, mutta ei ukkosia.Onneksi käy tuuli.
   Hyvää viikonloppua myös sinne.

   Poista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊