maanantai 1. heinäkuuta 2013

Heinäkuun ensimmäinen päivä

ja aurinkoinen aamu, taivas aivan pilvetön.
Kesä jatkuu ja nyt alkaa olla merkkejä kuivuudesta. Täällä ei ole satanut kuin muutama tippa tänä aikana kun tänne juuri ennen juhannusta tulimme.

Olisiko tämä peurankello!

Pian taas on aika lähteä tuonne kaupunkiin ihka omaan kotiin, ensi viikolla lähdemme kolmen päivän matkalle Savonlinnaan ja sinne lähiympäristöön.
Ilmeisesti "muuttopäivä" on perjantai ja ehkä olemme poissa noin viikon päivät. Tänne tulee veljeni vaimonsa kera ja ehkä sitten viikonlopuksi myös heidän jälkikasvuaan. He ovat tosi puuhaihmisiä ja varmaan jokin isonpi projekti taas tulee tehdyksi, viime kesänä sai vanha navetta/puuvajarakennus uudet maalit.

Katselen tässä samalla ikkunasta ulos ja siellä Maija-kissa kulkee määrätietoisesti isännän talutushihnassa ja kissan nenä on tiukasti kohti maata. Aamuista haistelua.......
Eilen oli aika täpärät tilanteet, Maija keksi kääremeen. Käärme luikerteli ojassa tuolla joutomaan reunassa. Ilmeisesti käärme oli onneksi tarhakäärme, luulisin näin. Kissa oli kuitenkin niin lähellä käärmettä, että jos olisi kyy ollut asialla se varmasti olisi pistänyt. Minä en tilannetta nähnyt, mutta mieheni oli tietysti lähellä kun oli lenkillä Maijan kanssa. Ilmeisesti kissa oli käpälällään käärmettä sohinut, että , että..........mitään pistoreikää ei tosiaankaan kissastani löytänyt.

Täällä on harvoin nähty käärmeitä, mutta nyt tänä kesänä niitä kuulema on, minäkin olen nähnyt muutaman onnettoman auton alle jääneen.
Voi pysykää käärmeet poissa täältä meidän pihalta ja maantieltä. Minä kyllä kavahdan käärmettä jos sen näen, mutta onhan se meidän luontoon kuuluva eläin ja siksi silläkin on oikeus elää ja voida hyvin.

Olen aika ahkerasti kuvaillut täällä pihalla kaikenlaista, tosin kamerani ei ole priima kunnossa. Sattui niin ikävästi, että pudotin sen tuolla Italian reissullani ja uutta en ole hennonnut ostaa.

Sormustinkukka

Eräs ruskolilja, onneksi liljakukot eivät ole kiusanneet suuremmin tätä yksilöä!

2 kommenttia:

  1. Rehevä sormustinkukka ! Upea ! Ihailen nyt niitä blogeissa, mulla oli viime vuonna persikanvärisiä ihania, mutta ei oo enää niitä- muutama pieni sekalainen siementaimi, mutta niin pieniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Pivi, täällä näitä sormustinkukkia olisi vaikka postissa lähettää. Jostain syystä tuolla joutomaalla ne ovat vuosi toisensa jälkeen viihtyneet.Värit ovat valkoinen, lilanpunainen ja roosa.

      Poista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊