maanantai 8. heinäkuuta 2013

Hienoista sadetta.....

jospa sitä olisi myös tuolla kesäkodin ilmassa.
No siellä on kuulema satanut hyvin hienokseltaan viime lauantaina ja hyvä niin.
Täällä satelee nyt aika verkkaisesti mutta kuitenkin niin, että katonkorjaajat lähtivät pitämään taukoa.

Täällä meillä rivitaloyhtiössä on hyvin taitavia nikkarimiehiä ja heiltä käy hyvin monet korjaustyöt.
Meidän rivitaloyhtiössä on tehty talkoilla monta hyvinkin suurta ja rahanarvoista uudistus- ja muutostyötä. Esim pihojen väliaidat ja autokatoksen aidat uusittiin ja maalattiin, pienet kattoremontit ym korjaukset ovat tulleet talkoovoimin tehtyä. Toki olihan täällä suuri revohka kun kaikki ikkunat ja ovet pari vuotta sitten uusittiin ja se tietysti oli ammattimiesten tehtävä.

Olemme asuneet täällä jo yli kolmekymmentävuotta ja tietysti montaa paikkaa on pitänyt uudistaa ja kohennella. Nykyiset säädökset säätelevät hyvinkin tarkkaan mitä voi niinsanotusti itse tehdä ja minkä on työnvalvojan vastuu.
Meillä on todella mukava asukasyhteisö täällä ja monet meistä ovat alkuperäisasujia kolmenkymmenen vuoden takaa. Tietysti monet"alkuasukkaat" ovat jo ikääntyneet ja tilalle on tullut uutta nuorta väkeä, tähänkin meidän riviin tässä hiljan syntyi pieni prinsessa. Kaikki muut pihan pienet lapset näyttävät olevan poikia.

Täällä meidän tulopiha on taas kerran melkein kasvanut umpeen, eilen sitä ahkerasti korjailin ja tulihan siitä taas siistimmän näköinen ja näyttää huolletulta. Kaikki kasvaa vauhdilla ja siinä kilvassa ei ainakaan rikkaruohot jää toiseksi.

Keväällä puun kukinta-aikaan sen oli kaunis, seison ihan suorana omenapuun oksien alla.

Kuva on otettu parvekkeelta  tänä keväänä

Tarhan puoli on pysynyt melko kunnossa ja vain ruohoa pitää ajella, tosin meidän rautatienomenapuu on kasvanut ihan hirveästi ja sen kaarevien oksien alla kun seisoo on kuin olisi sateenvarjon alla. Onhan puulla jo ikää yli kolmekymmentä vuotta ja siinä olemme tehneet virheen, että emme ole sitä osanneet oikein harvennusleikata. Kohta meidän tarhanpihassa ei kasva kuin valtavan iso riippuvaoksainen omenapuu.

Huomenna lähdemme kohti Savonlinnaa ja siellä pääkohde on oopperajuhlat, käymme keskiviikkona katsomassa ja kuulemassa Giuseppe Verdin oopperaa La Traviata. Torstaina ennen kotiinlähtöä tutustumme Kerimäen kirkkoon. Tämä kirkko on kristikunnan suurin puinen kirkko.

Kesäkodin pihalle on ihan itekseen kasvanut varjolilja, kasvupaikka on kuiva ja melko varjossa. Lilja on useanpana vuonna kukkinut ja aluksi oli vain yksi kukkavana nyt niitä on kaksi ja näyttää kolmaskin kukkavana siihen kasvavan.
Tällainen melko upea yksilö tämä jostain tänne leikkimökin viereen kasvanut.
Ihan itekseen kasvanut varjolilja, vasemmalla on leikkimökki ja liljan takana näkyy kappale kissatarhaa.

2 kommenttia:

 1. Kaunis varjolilja,hyviä oopperajuhlia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva,
   toivottavasti sade ei tule Savonlinnaan vaan sataisi tuolla kesäkodin kukille ja perunalle.

   Poista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊