tiistai 2. lokakuuta 2012

Lokakuu

Lokakuu on alkanut ja edelleen vain sadetta on ajoittain luvassa. No säät ovat sellaiset, että niihin ei oikein voi vaikuttaa, sopeutua vain aina kunkin tilanteen mukaan.
Huomenna lähdemme taas kohti kaupunkia ja valoja. Täällä on näin iltaisin pimeätä ja vain pari valoa tuikkii tuolla peltojen takaa.
Hiljaisuus on aivan omaa luokkaansa ja se sopii minulle. Eilen illalla tunnelmoin ja sytytin pari myrskylyhtyä, toinen tuonne huvimajan ovipieleen ja toinen saunan katokseen. Ihan vain lyhtyjen tulta katselin ja nautin muuten ympärilläni olevasta pimeydestä ja rauhasta.
Mieheni ei niin koko asiasta välittänyt, olihan vain täällä sisällä ja katseli televisiota.
Nytkin hän katselee jalkapallo-ottelua, mutta eipä voi minua kiinnostaa.
Kissat kaikki ovat menneet tuonne ylös vinttikerrokseen ja minä tässä keittiön pöydän päässä tätä läppäriäni naputtelen. Eli syvällä syksyn tunnelmissa me täällä ollaan ja on oikeastaan mukavaakin tulla kaupunkiin ihmisten ilmoille.
Toki vielä on paljon syyshommia tekemättä ja tänne vielä muutaman viikon päästä palailemme ja jos lehti on silloin puusta pudonnut on ainakin haravointihommat silloin meitä odottamassa ja tietysti daaliani silloin vien talviunille kellariin.
Monet ovat siis vielä syysaskareista tekemättä, mutta nyt voisin yhden lyhdyn sytyttää.

Lyhty huvimajan ovipielessä


1 kommentti:

  1. Tuttuja tunnelmia lyhtyjen ja kynttilöiden valaistessa olen minäkin usein syksyisin kokenut, jossa tuntee rauhan ja kiireettömyyden lähellä olevaksi.
    Teillä Maijan kanssa lähestyy Tallinnan matka, toivottavasti matkanne onnistuu hyvin, ja palkinnot matkamuistoina.
    Leppoisia ja lämpimiä lokakuun päiviä!
    Terveisin mari

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊