lauantai 13. lokakuuta 2012

Lauantai-illan mietteet

Tänään on täällä ollut melkein sateeton päivä, siis melkein.
Tuolla olopihalla olisi kaikenlaista pientä puuhaa, kuitenkin märkyys on sellainen melkein inhottava asia, että ei oikein hommat huvita.
Puutarhakalut pöytä ja neljä tuolia onneksi paketoimme jo viime torstaina pressukankaan alle ja siellä ovat suojassa sateelta. Siinä kaluja kootessa mietimme, että monestiko mahdoimme viime kesänä nauttia ulkosalla ruoat tai kahvit. Eipä varmaa kuin muutaman kerran, tosin ehkä kauneimman kesän olimme maalla.
 
Meillähän tämä olopiha on myös kissojen iso ulkotarha, siellä siis oleskelemme me ja kissat. Tarhaosassa on tietysti maapohja eli nurmikko ja olohuoneen ikkunan edessä on terassiritilät. Puita ja pensaita myös tarhassa kasvaa, rautatienomenapuu, japaninmarjakuusi, norjanangervot ja marjapensaita yksi iso punaherukka ja kaksi karviaispensasta. Mustaherukka on tavallaan köynnöskasvina. Tällainen iso sekamelska on meidän rivitalon päätypiha.
Löytyyhän sieltä myös kurttulehtiruusua, kotkansiipisaniasiata ja matalaa ruusuangervoa.
Iso siperianpihta ja  ruusuangervo kasvavat tarhan aidan takana ja vielä jotain muuta.
Piha on jo vanha yli kolmekymmentä vuotta ja kissatarhakin on ollut rakennettuna yli kaksikymmentä vuotta.
Rautatienomenapuu on kasvanut aivan liian isoksi, samoin japaninmarjakuusi. Jotain radikaalia varmaan pitäisi tehdä, pienet oksien leikkaukset eivät tässä vaiheessa enää riitä. Kuitenkin piha antaa suojaa kissoille ja myös meille, vielä me kaikki olemme sinne oikein hyvin sopineet.
Tällaiset mietteet tänään.....                                                    

Malla-kissa  tarhan omenapuun oksalla
            
        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊