torstai 23. toukokuuta 2019

Joko meillä on nyt kesä?

Kyllä tähän voin vastata, että nyt on kesä tai ainakin oli. Nyt kyllä on luvattu sadetta ja viileää mutta sekin kuuluu kesään.
Kesä oli tullut myös viime viikolla kesäkotiin ja sekös oli mitä ihanin asia.
Tässä muutamia kuvia sieltä, tosin niitä ei kaikkinensa ole edes räpsitty paljon. Työntäyteinen vajaa viikko on takana ja sinne jäivät aurinkoon työt, tehdyt ja tekemättömät.

Ulos pimeästä kellarista pääsivät daaliat ja muut siellä talvensa viettäneet kasvit. Syksyllä tein harvennusta ja nyt kellarista ei enää suurta ulosryntäystä ollut.

 Nämä kaksi pörröpäätä olivat jo jonkin aikaa viettäneet aikaansa navetan ikkunalla ja nyt ne pääsivät ulos aurinkoon. Ennen poislähtöäni leikkasin pois kaikki kuihtuneet lehdet ja vein ruukut pihalle omille kasvupaikoilleen. Kuvassa ovat valkosarjat ja veljeni oli ne noin kuukausi sitten nostanut pois kellarista ja vienyt navetan valoon.

 
Ja tästähän tuskin tulee mitään, pari daalian juurakkoa ruukussa ja Maija voi toki olla oikeassa. Jos kasvua ilmestyy niin sitten vähän vanhaa multaa pois ja uutta tilalle.


Kesä ja vihreys, tämä kaikki on Pentti-kissan mieleen.







Kesäkodissa kukkivat valtoimenaan kriikunat ja luumut. Vanhan kissatarhan sisällekin oli yksi kriikunan nuori pensas itsensä löytänyt.

Tässä kuvasarja Maijasta ja vanhasta jo sammaloituneesta lipputangon jalasta.



Maija pitää omanaan paikkaa vanhassa lipputangon muuratussa jalassa. Keskellä jalkaa on syvennys, jossa aikoinaan äitini piti kesäisin kukkaruukkua. Nyt ovat sireenit kasvaneet tiheäksi puskaksi ympäri  jalan ja vain muistot ovat jäljellä. Iso-setäni oli kivimies ja hän tämän jalan valmisti ollessaan meillä, aikaa on vierähtänyt lähes 70 vuotta. Uusi lipputanko seisoo mäellä jykevästi omssa jalassaan
ja Maija voi taiteilla ja nauttia vanhan jalan reunamalla.

Nyt lauantaina me Maija-kissan kanssa menemme kansainväliseen kissanäyttelyyn ja jos tuuri käy Maija valmistuu naaraskastraattien korkeimpaan luokkaan ja tähän päättyy Maijan näyttelyura ja samalla myös koko tämä kissaharrastus näyttelyiden osalta.
Mutta parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla eli toivotaan parasta tällekin näyttelypäivälle.
Näyttely on tässä naapurikaupungissa Ylöjärvellä ja matka on lyhyt eli ei tarvitse meidän Maijan kanssa herätä aikaisin kukon laulun aikaan, vaan ehdimme näyttelypaikalle ilman suurempia tohinoita. Toivotaan onnistunutta näyttelypäivää, Maijalle ja myöskin mammalle. ♥♥

8 kommenttia:

  1. Maijalla on hyvä tukikohta 😁 Tsemiut näyttelyyn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,Maijalla on tosi hyvä tukikohta ja nyt voin kertoa, että Maija sai puuttuvat sertit.
      Maija on nyt titteliltään SP/SC eli saavuttanut korkeimmat luokat sekä leikkaamattomana ja kastraattina.

      Poista
  2. Onnea Maijalle kisaan!
    Kesäkodissanne on viihtyisä ympäristö niin ihmisille kuin kissoillekin. Nyt on vähän viileämpää, mutta eiköhän se tästä taas kesäisemmäksi muutu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maijalla oli hyvä näyttelypäivä ja puuttuvat sertit saatiin.

      Poista
  3. kyl tämä jo kesältä tuntuu:)) Pentillä niin ihmettelevä ilme pihanurmikkolla kaikkien kukkien keskellä. maijalla puolestaan oiva nukkumapaikka tuossa sammalpedillä.
    varmaan haikein mielin olet jättämässä kissanäyttelyt Maijan kanssa. jännityksellä jään odottamaan päivän tuloksia...

    VastaaPoista
  4. Kiitos Ilona, näyttelyt ovat takana ja Maija on nyt valmistunut myös kastraattina korkeimpaan mahdolliseen näyttelyluokkaan.
    Ihan en vielä tiedä, kaipaanko enää tätä kissanäyttelyrumbaa!?

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊