tiistai 9. kesäkuuta 2015

Yllätys isolla yyllä,

täällä kesäkodissa eivät omenapuut kuki juuri ollenkaan.
Tulimme tänne kesäkotiin viime torstaina ja totuttuun tapaan heti alkajaisiksi kiertelin pihalla ja kaikki tuntui olevan ihan hyvin. Jotain kuitenkin puuttui, siis mitä? Heti en sitä oikein osannut mieltää mutta sitten se minulle valkeni, omenapuissa ei ollut ollenkaan kukkia.
Montaa omenapuuta ei täällä olekaan ja nekin muutamat ovat hyvin vanhoja, mutta nyt valkeakuulas ja Laviansyysomena olivat täysin ilman kukkia. Nuoressa punakanelissa on muutama kukka ja Bergiuksessa myöskin muutamia kukkia ja siinä se sitten olikin. Koristeomenapuussa punaisin kukin on kukkia, mutta rautatienpuussa ei yhtään.
Merkillistä!
Tien toisella puolen naapurin omenapuut ovat täydessä kukassa ja täällä siis kato on melko totaalista.
Ei siis kuvia kukkivista omenapuista.

Mutta nyt on kesä, vai onko?

Pena-kissa ihmettelee ja kysyy?


18 kommenttia:

 1. Hyvä kysymys Pena... mutta on se jo kesä, kalenterista kun katsoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,
   kovin on vain kylmää ja tuulista tämä alkusesä ollut.

   Poista
 2. Meidän omenapuumme kukkivat viime vuonna erittäin vaisusti, eikä sitten tullut montaa omenaakaan. Nyt Huvitus on ollut aivan täynnä kukkia ja muissakin alkavat nuput avautua. Olen kuullut, että omenapuut viettävät välivuosia jaksaakseen taas seuraavana kesänä tuottaa kukkia ja hedelmää.
  Saapa nähdä, tulee noista kukista omenoita, sillä viileiden säiden vuoksi pölyttäjät taitavat olla vähissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä se varmasti on niin, että ei joka vuosi tule omenapuihin paljon kukkia. Puu pitää lepovuosia ja sitten taas jaksaa kukkia ja tuottaa satoa.
   Satoon vaikuttaa myös tuulet ja pölyttäjien joukko.

   Poista
 3. viime vuonna meil oli todel vähän kukkia omppupuis, nyt taas ihan valkoisenaan. kova tuuli on vaan pölyttäjien kiusana ja tuuli repii kukat ennen aikojaan. äskenkin lenkillä lakki lensi päästä tuulenpuuskan riepotelles meitä Helmin kans! tälläisiähän nää armaan kotomaamme suvet aina välil on, mut siit olen iloinen, et ainakin mustikankukinta näytti onnistuneen ja raakileita näyttää olevan runsaasti varvuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos mustikoita tulisi ja nyt lähiaikoina tuo kiusallinen tuuli lopettaisi puhalluksensa ja antaisi kukkien kukkia ja pölyttäjien tehdä työtään.

   Poista
 4. Hm.. meillä on kukkia mutta ei pölyttäjiä kun on niin kylmää, joten taitaa jäädä omput haaveksi tänä vuonna täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se varmaan on, pölyttäjät puuttuvat vaikka kukkia olisikin.

   Poista
 5. Kävin juuri naapurilla omenapuun oksaa lainaamaan hedelmöittäjäksi omaani. Toinen puu kukkii, pari kolme kukkaa, enkä luota siihen. Naapuri sanoi, että omenapuu tarttee syksyllä paljon kalkkia. Sanoi säkillisen antavansa aina yhdelle. Kuulemma kukkii. Itsellä kukkii kovasti pelkällä tuhkalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhkaa minäkin olen antanut omenapuilleni, en kuitenkaan suuria määriä ja joka vuosi. Olisiko siinä syy kukattomuuten vai pitääkö omenapuu vain rehellisesti lepovuoden.

   Poista
  2. Tuo oli lohduttava ajatus! Kasvienkin pitää saada levätä. Ja varsinkin puun. Eihän käpyjäkään ole joka vuosi.

   Poista
 6. Meidänkin omenapuussa ei ensin meinannut näkyä yhtään mitään, mutta nyt on alkanut kukkia sentään jo tulemaan. On kyllä todella vähäkukkainen, kun vertaa vaikka viime kesään, jolloin koko puu oli aivan upeassa valkoisessa kukoistuksessa! ♥

  VastaaPoista
 7. Ainiin ja tuo Penan asento, mahtava! :D ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nin meidän Pena osaa istua aika kummallisen hassusti.
   Toivotaan omenankukkia ensi vuodeksi.

   Poista
 8. Ihana Pena! No, nyt löysin sut. Olet käynyt usein blogissani, mutta profiilistasi en ole päässyt vastavierailulle. Löysin tänne Betweeniltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pena on kyllä aikas ihana kun istuu noin hassusti.
   Mikähän on syy kun profiilini ei toimi?
   Toivottavasti käyt toistekin.

   Poista
 9. Voisin kertoa ihan saman jutuj kuin satu tuossa edellä..Betweenin kautta tulin tänne. onneksi löysin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina kun lopulta tänne pääsit, en kyllä tiedä mistä moinen asia johtuu.

   Poista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊