perjantai 19. kesäkuuta 2015

Viikko vierähtänyt ja juhannus jo ovella.

Nopeasti aika on vierähtänyt ja kaikenlaista on siihen mahtunut, ihanasta blogitapaamisesta eiliseen yllätys hammaslääkärikäyntiin ja vihdoin ajo  tänne kesäkotiin juhannuksen viettoon.
Viime launtaina oli tuo ikimuistoinen blogitapaaminen, tästä tapahtumasta on täällä ollut monia hyvinki seikkaperäisiä postauksia ja siksi en nyt tänne enään näin "hitaana hämäläisenä" paljoa kirjoittele.
Päivä alkoi Hatanpään arboretumista, siellä ihastelimme ihan aluksi tulpaani-istutuksia ja vielä muutamin kukin kukkivaa mangoldiaa.
Tässä pieni kuvakooste:
Alin kuva alhaalla oikealla on kuvattu 13.6 ja muut ihan kesäkuun alussa 1.6. Kävin labrassa Hatanpäällä 1.6 ja silloin kuvasin tulppani-istutuksen ja kukkivan mangoldin ja yksittäisen mangoldin kukan. Ajattelin että eivät enää meidän blogitapaamisen aikaan ole kukassa, mutta erehdyin ainakin tulppujen suhteen.
Hatanpään arboretun on paikka jonne voisi tehdä kesän aikana useammakin retken ja näin ajattelinkin tehdä. Tässä muutamia otoksia viime lauantailta.

Ihana sireeni

Unelmatädyke

Pääosassa kullerot

Pink Panda ihana maanpeittomansikka, kukkii koko kesän....

Virmajuuri
Olisiko sammalleimu!

Rento akankaali

Pionin muhkeat nuput...

Helmipihlja nuput

Ihana höyhenpensas
Tukevan ja maittavan lounaan nautimme suuren lehmuksen alla, kiitos Lauralle. Matka jatkui Pinsiön taimitarhalle ja siellä oli mahdollisuus tutustua näytepuutarhaan ja taimistoon. Minä olin ostoksissani hyvinkin kohtuullinen ja mukaani tuli heinäkasvi kastikka, yrttisamettikukka ja oksasakset.

Tällainen voisi meilläkin huristella, vai voisiko!

Täällä oli mahdollisuus vaikka mihin, mutta parasta oli kuppi kahvia pullan kera, minulle kahvitratille. Tätä ihanuutta sai ostaa tuolta keltaisen rakennuksen yläkerran kahvilasta.
 Matka jatkui ja nyt huristelimme läpi sillanpäänläisen maiseman ja kohteena oli ruusut. Nuo ihanaiset ruusut löytyivät Suomen ruususeuran puheenjohtajan Lauri Korpijaakon kotipihan piiristä.. Ja voi mikä määrä ruusuja ja jos ne olisivat olleet kukassa niin sekapäiseksi niistä olisi ainkin meikäläinen mennyt

Ei ruusu, mutta ihana keltainen pioni

Nuppuja oli ruusupensaissa paljon

Karjalan ruusu oli kylmästä huolimatta ehtinyt kukkaan

Täältä löytyi myös valkoinen hanhikki
Silmänruoka tekee nälkäiseksi ja siksipä ajelimme Lauran kotiin ja siellä meitä odotti maittava lämmin ilta-ateria. Mutta ehkä kuvatuin täältä oli tämä pataleipä ja eipä siitä sitten paljoa jäänyt kun  sitä siivuja leikattiin maittavan keiton höysteeksi.

Lauran pataleipä

 Vielä illan päätteeksi näin:
Lauran kivikkopuutarhaa

Melkein kuin peräkärrykirppis eli vaihtotaimia ja muuta mukavaa.
Kiitos kaunis kaikille blogitapahtuman ihanat osallistujat. Kiitos myös autokyydistä Cherille ja Betweenille. Tietysti kiitos myös kaikista jakotaimista.


Juhannus

Tämän pitkän kirjoituksen lopuksi toivotan teille kaikille blogiystäväni oikein hyvää juhannusta ja toivotaan aurinkoa näiden pitkien runsaitten sateiden jälkeen.


Kotipihan sireenit

Lupiinit ryhmässä
11 kommenttia:

 1. Kauniita kukkasia. Hyvää juhannusta. ♥

  VastaaPoista
 2. Blogitapaamisesta jäi paljon kauniita muistoja ja ihania taimia, toivottavasti tapaamme vielä uudelleen! Upeita keskikesän kukkijoita, lupiini ja sireeni!

  Oikein ihanaa ja aurinkoista Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos juhannustoivotuksista, lukenut olen ja vasta nyt vastaan. Blogitapaaminen oli kyllä tosi mukava tapahtuma, toivotaan niitä lisää...

   Poista
 3. Oi varmasti oli mukava reissu! Kaunista ihan kaikki:)
  Mukavaa juhannuspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,
   kyllä meidän blogitapaaminen oli tosi mukava

   Poista
 4. Olikin teillä upea reissu. Monesta blokista olen lukenut ja kaikilla erillaisia kuviakin ja samalla erillaisia kasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä tosiaan oli mukava reissu ja varmaan meillä kaikilla oli tuosta tapahtumasta erikantilta otettuja kuvia ja eri kasveja kuvattuna.

   Poista
 5. teil ollutkin upea reissu, kävin kurkkimas Lauran blogissakin reissustanne, tälläiset blogiystävien tapaamiset aivan mahtavia! olen joskus käynyt Hatanpään puistossa ja nukkemuseossa, kaunis paikka todella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä oli tosi mukava yhteinen tapaaminen ja kaikki kohteet olivat mielenkiintoisia. Hatanään puisto ja kartano ovat viehättävä keidas keskellä kaupunkia.

   Poista
 6. Oli niin kiva päivä, että on mukava muistella postausten kautta aina uudelleen. Oli kiva tavata!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊