maanantai 13. tammikuuta 2014

Lunta ja pakkasta, ihanaa......

Päivä on ollut aurinkoinen, ainakin osan päivästä aurinko paistoi täällä Pirkanmaalla. Tällaisena päivänä kaikki näyttää paljon kirkaanmalta ja mielikin on virkku. En millään meinannut päästä läpi tuon harmaan ja ankean leudon ja lumettoman alkutalven.
No huolia tulee myös näistä pakkaspäivistä ja ne tulevät lähinnä tuolta kesäkodin suunnalta. Kesäkodissa on talviaikaan pieni sähkölämmitys ja sähköpattereiden oikein asettaminen on aika konstikasta. Laitoinko oikeat lukemat vai tuliko liikaa tai liian vähän? Siinäpä pähkäilyä ja toinen juttu koskee kesäkodin kellaria. Kellarissa on pakkasvahti ja ilmastointikanavan olen melkein tukkinut. Alkutalvi oli niin leuto, että ilmastointikanava oli vielä joulunakin ilman mitään suojaa. Jos tuollaisen vanhan omakotitalon kellarin tukkii ihan umpeen siellä saattaa levitä home ja tunkkaisuus.
Tärkein asia on vesijohto, meille tulee porakaivosta vesi kellariin ja sieltä sitten jakaantuu yläkertaan. Siis eipä saisi vesijohto mennä jäähän ja varsinkin näin jos lunta ei tule lisää, tämä vaara on aina olemassa. Kesäkotiin on matkaa melkein 200 kilometriä joten ei sinne ihan ykskas tule ajettua.

Valkosarja viettää keskitalven kellarissa

Joulunaikaan kävin kellarissa hoitelemassa siellä talvehtivia kukkiani. Kaikki sinne viedyt kasvit näyttivät ihan hyväkuntoisiltaa ja toivon niiden pärjäävän kevääseen. Helmikuussa menemme viikoksi taas maalle ja silloin tuon kellarista kuistille muutaman verenpisaran ja pelakuun. Kaikkia kukkia en voi vielä silloin tuoda sisälle koska kuistilla ei ole tilaa ja jos on kovasti aurinkoista saattavat kasvit kuolla kuivuuteen.
Daalian juurakot odottavat tulevaa toukokuuta.

Eräs varma kevään odotuksen toivo ja merkki on kun alan inventoida täällä kaupungissa olevat siemenpussit ja pikku rasiat. Tänään kävin läpi siemenvarastoni ja löysin valkoisen samettiruusun siemeniä. Niitä voisin täällä kasvattaa ja jos itävät vien osan taimista maalle.

Toivottavasti tulevana kesänä vanha nurmikko puhkeaa jälleen kukkaan?


4 kommenttia:

 1. Sinulla on kunnollinen kellari mukuloiden säilyttämiseen. Onko tuo ihana alakuva sinun nurmikostasi? On siinä upea kukinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   kyllä tuosta hyvästä kellarista on monta hyötyä, alakuva on meidän kesäkodin nurmikkoa.Nurmikko on tosi vanha ja monessa osassa kasvaa paljolti myös sammalta. Valkoapilan ja niittyhumalan kukinta-aikana nurmikko voi joskus olla näin kaunis.

   Poista
 2. Mun blogissa on sulle tunnustus http://elamaajaelamyksia.blogspot.fi/2014/01/tunnustuksia-ahkerille-kavijoilleni-ja.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko, olen erittäin iloinen saadessani tunnustuksen.
   Kiinan matkasi kuvat ja kertomukset ovat tosi mielenkiintoiset.

   Poista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊