keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Tämä päivä on Fannyn.

Tänään Fanny-kissa täyttää 15 vuotta.

             Onnea Fanny!
            
Fanny tuli tänne isänsä kotiin tammikuussa 1999 ja ikää silloin tuolla pienellä kissatytöllä oli 12 viikkoa, siis ihan oikea kissanpennun luovutusikä.

Fanny on kaunis ilman näitä lisähörhelöitäkin......

Fanny oli astutusmaksu meidän ihanalle Aku-kissalle. Fannyn äiti oli Pipsa ja Pipsahan piipahti edellisenä syksynä tänne meille ja tuloksena oli ihastuttavat kolme kissanvauvaa. Fanny, Sanni ja Frakki-poika.
Fanny on väriltään kilpikonna, Sannin väri oli myös kilpikonna mutta paljon vaaleanpi väri ja Frakki oli tumma kaunis uros, leuan alla valkoinen rusetti.
Me pidimme Fannyn nimen, Sanni sai uudessa kodissa nimen Putze, Farakki meni lemmikiksi ja en tiedä oliko Frakilla muuta nimeä.

Fanny ja Sanni olivat näyttelykissoja ja molemmat pärjäsivät näyttelyissä, tosin mitään ihan huipputuloksia ei tullut. Fanny on arvoltaan IC eli kansainväilinen champion. Fannyllä tosin olisi ollut raameja melkein kuinka korkealle tahansa, mutta kissa oli erittäin arka ja siksi en halunnut kissaani kuisata ylimääräisillä jännitteillä.

Fanny nauttii oman kodin rauhasta ja hiljaisuudesta.

Kävihän Fanny kerran Tanskassa saamassa sen sertifikaatin jota tarvitaan kissan näyttelysaavutukseen IC. Tuo matka olisi pienen jutun arvoinen mutta onneksi kaikki meni hyvin ja Fanny sai tuon tärkeän sertinsä.

Fanny siis tuli tänne isänsä Akun kotiin ja nyt täällä on myös Maija-kissa, joka on Sannin jälkeläinen.
Sanni oli Maijan isoemo ja Fanny siis on Maijan isotäti.

Tätä kirjoittaessa en ole ihan varma vieläkö Frakki on elossa, mutta Sanni-sisko on poissa ja samoin Fannyn sisarpuoli Ninni.

Meillä on onni pitää vielä tämä ihana kissamme Fanny ja toivonkin Fannylle vielä monta onnellista ja tervettä vuotta täällä meillä oman sukunsa keskellä.

Fannyn ihka oikea nimi on Ballawhane Gindys-Bahee MAN f 51. Nimi on kaelin kieltä ja vapaasti käännettynä :         " Noidan ihmeellinen auringon nousu".

6 kommenttia:

 1. Ompa Fanulla ikää.Onnea paljon.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva, onhan Fannyllä jo aika korkea ikä. Fanny on ollut koko ikänsä terve ja toivottavsti vielä pitkään saan kissani pitää.

   Poista
 2. Onnea ja rapsutuksia ihanalle Fannylle! Onko Fanny lyhytkarvainen britti? Näyttäisi sellaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Fanny on manx-rotua, siis täysin hännätön kissa. Fannyn emon isä on tuotu Englannista ja sieltä löytyy muutaman sukupolven takaa britti.Joskus ennen on voinut risteyttää manx ja britti.
   Kiitos onnitteluista, rapsutettu on...

   Poista
 3. Onnea Fanny ! Kunnioitettava ikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pivi kun huomiot Fannyn.Onhan tuo 15 vuotta aika korkea ikä kissalle, mutta Fanny taitaakin olla terve tervaskantokissa.

   Poista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊