lauantai 19. lokakuuta 2013

Talven tuloa

Tänä aamuna kun katsoin ikkunasta ulos olivat katot valkoisena, siis yöllä on ollut pakkasta ja vielä nyt tuo mittari näyttää 0,6 astetta, mutta kuitenkin plussan puolella ollaan.
Täytynee katsoa miten tuo orvokkiruukku tuolla ulkona jaksaa, joko on pieni pakkanen tehnyt tehtävänsä. Keltainen orvokki on jaksanut kukkia koko pitkän kesän ja sille ei ole annettu muuta hoitoa kuin vettä, yksi alasleikkaus ja tietysti huomiota eli rakkautta.
                            kevaan orvokit
                          
Toinen ahkera kukkija on ollut hyvin pieni sininen orvokki, sen loisto ei kesällä ollut kovinkaan kehuttava mutta kuitenkin se jaksoi sinnitellä ja nyt se on pieni loistava sininen läikkä tuossa keittiön ikkunan alla. Olen ruukkua hieman tuunaillut ja mielestäni se on pieni sievä silmänilo tuossa lähellä ulko-ovea ja silmät siihen väkisinkin osuvat aina kotiin tullessa. Joko nyt tuo loisto on viime pakkasyönä sammunut?
   IMG_0405                   IMG_0037
              Sininen orvokki                                     Keltainen orvokki kuva 13.5
                                                       eli viisi kuukautta on keltainen orvokki kukkinut
Ulkona on jo “suuri päivä” kuten isäni aikoinaan sanoi kun halusi meidät aamu-uniset lapset ulos työhön tai leikkeihin. Suuri päivä silloin ei saanut sisällä lorvehtia.
Ulkona on todella hyvin kaunista, aurinko paistaa ja näyttää siltä, että tuuli on jo laantunut, jokunen puuska tuossa tohahti mutta ei niin voimakkaasti kuin eilen.
Talvi siis on jo ovella ja kohtapuolin on aika ajatella myös joulua. Joulut olemme viettäneet monet vuodet tuolla kesäkodissa ja varmaan sinne menemme myös nyt täksi jouluksi.
Joulu täydellisen hiljaisuuden ja pimeyden keskellä. Jos vain on lunta niin se tietysti on sitä todellista joulua, mutta monesti on maa paistanut sulana ja mustana. Lumi tuo tullessaan myös haasteita kuten lumityöt, mutta toki valkoinen joulu on aina se ykköstilaus sinne pienen kesäkodin ympäristöön.
Joulukortit tai tervehdykset olen monesti tehnyt itse omista ottamistani valokuvistani ja varmaan teen tänäkin vuonna. Aiheena hyvin usein on ollut valokuva kuusesta.
Tämä kuusi kasvaa pellon pientareella ja sen kauneus antaa minulle voimaa niin kesällä kuin myös talvella.
                                        IMG_0434
Tämä kuva on tältä syksyltä ja toivottavasti voin sen pukea jouluiseen asuun lumisen maiseman keskellä.

3 kommenttia:

  1. Hyvin on kukkasesi säilyneet,kaunis kuusu:)

    VastaaPoista
  2. Valkeaan maisemaan tänään herättiin meilläkin, mutta onneksi se sentään päivän aikana vielä suli. Ei ihan näin aikaisin tänne etelärannikolle sentään lunta vielä toivoisi. Tulee muuten ihan mahdottoman pitkä talvi. Joulukortit on tullut askarreltua jo useana vuonna itse ja tänään aloitin talkoot tarkemmalla suunnittelulla. Itse asiassa kaksi korttia on jo miltei valmiina, mutta vielä pitää hankkia lisää kartonkia ja muita tarvikkeita.

    VastaaPoista
  3. Viisi kuukautta on pitkä kukinta-aika ! Harva kukka pystyy samaan. Joulunne kuulostaa tosi kivalta, rauhalliselta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊