sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kotona Tampereella,

siis täällä sitä taas ollaan, kotona.
Mitään "kevään kohinaa" ei täällä ole runsaan viikon aikan tapahtunut, tulopihalla ei paljoa ole kevät edennyt, tosin jokunen jalokiurunkannus on noussut ihan mielivaltaisesti mutta kaikeksi onneksi tuohon ison kiviruukun viereen.
Olopihalla rautatieomenapuun alus on täynnä jalonkiuruskannuksen alkuja, hyvä.
Tämä kiurunkannus on tänne pihalle levinnyt, en tiedä mistä. Pidän siitä ja se on kaunis aikaisin keväällä kukkiva kukka. Sitten myöhemmin kesällä se kuihtuu pois ja antaa tilaa muiden kukkien kukkia. Erityisen iloinen olen sen kasvusta tuon vanhan omenapuun alla.


 
Kiurunkannus kukkii vanhan omenapuun alla
 
Etupihalla ei keltapeippi ole vielä aloittanut kasvuaan, vaan piha on siltä kohdin hyvin alakuloinen.
Huomenna menen taimikauppaan ja ostan jokusen orvokin tuonne etupihalle, edes pieni väriläiskä vielä alakuloiseen pihaan.
 
Ketunleipäkin on tänne jostain tullut, ehkä mullan mukana ja sekin  kukkii suloisesti tuolla kissatarhassa.
Nämä kaikki kuvat on otettu viime keväänä 21.5. 2012
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  
 

 

2 kommenttia:

  1. Onpas tuo jalokiurunkannus upea omppupuun alla ! Kaunis kasvusto. Kiurunkannukset ovat tosiaan siitä niin ihania, että ovat upeita keväällä ja antavat sitten muille tilaa, vaatimattomia kaunottaria siis. Ja eipä oo mitä vikaa tuossa ketunleipäkasvustossakaan. Mä oon oikein vartavasten myös tuonut ketunleipää penkkiin. Kaunista.

    VastaaPoista
  2. Niin minustakin jalokiurunkannus on viehättävä kasvi, toki se voi levitä aivan liikaa. Se on kuitenkin helppo kitkeä pois ja kukat kannattaa katkoa ennen kuin siemenet kehittyvät. Keltaisessa kukinnossa on paljon mustia siemeniä.
    Helsingin Hietaniemen vanhalle hautausmaalle on jalokiurunkannus levinnyt ihan valtoimenaan.

    VastaaPoista


Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.