tiistai 11. syyskuuta 2018

Kuvia tältä kesältä....

Lämmin, minulle liiankin lämmin kesä on nyt toivottavasti takana. Uskallan sen näin sanoa ja odotan syksyä, en kuitenkaan ihan viime syksyn kaltaista sadesyksyä.
Olen oikeastaan hämmästynyt miten sitä voikaan olla täällä suloisessa Suomen suvessa koskaan liian lämmin, onneksi tämä tunne on vain ihan omani ja toivottavasti kaikki te muut olette nauttineet menneestä kesästä.

Liiallinen kuumuus tekee ainakin minut saamattomaksi tarttumaan oikeastaan juuri mihinkään käytännön työhön ja siitäkös minä olen kärmeissäni itselleni.

Kameran kanssa olen jaksanut täällä kotopihalla kulkea ja jotain on jäänyt muistoksi tältäkin kesältä.

 Tässä hyötypuutarhan satoa ja juuri muuta en tänä kesänä kasvattanut, kesäkodissa kasvatin myös perunaa ja yrttejä...
Kukkapuolella valikoima on hieman runsaanpi: Juurakosta kasvatettu jättiverbena ja nimi hukassa kesäiseltä leimukukalta...Harjaneilikka on saanut kasvaa ihan omin päin jos useamman vuoden ja sehän jaksaa kukoistaa vuosi vuodelta...


 Tämä komistus löytyy myös kukkapenkistä ja nimi siltäkin on hukassa, sipulin ostin Pirkkahallin kevätmessuilta muutama vuosi sitten. Kaunis lilja on joutunut ihan väärään paikkaan, taustalla on melkein saman värinen ruma lauta-aita...


 Kelloköynnös ja se on ihan oman kasvatuskokeilun tulos. Noin kymmenkunta kukkaa köynnös sai aikaiseksi ja ehkä niitä olisi enenpi jos kastelu kesällä olisi ollut säännöllistä ja riittävää.
Toinen ihana sininen kello kukkii vieläkin ja tämä on sen kolmas kesä. Ihana jalokello....
Krassi kasvaa kissatarhan aidassa ja sen kaverina on myös hajuhernettä, tosin krassi näyttää vievän kasvussa voiton...


 Samettiruusu on nimeltään " vieremäläinen"ja siemenet ovat kotoisin Vieremän Haajaisten kyläkoululta ja siksi tällainen nimi. Näitä olen kasvattanut jo vuodesta 2014. Kiitos Eevalle!...


 Väriminttu on  kaunis kukkiessaan ja myöskin sen siementötterö on aika erikoinen.....


 Tämä komistus lähentelee taivaita ja jospa se nyt tänä syksynä ehtisi kukkia.
Aika veijari tämä kimikki!...


Terassin rappupielen kukka-asetelma on väriltään vihreä, minä olen siihen tykästynyt...


 Sumu viipyilee terassin ikkunan takana ja pelakuu Apple Blossom on vasta nyt kauniissa kukassa.Hankin näitä palakuita kaksin kappalein, mutta vain tämä kukkii...


 Melkein sokerina pohjalla on minun sydänkäpyni ihana runkoruusu, ruusu joka nyt keväällä oli kuolla ja monet konstit sille tein ja nyt vasta se on päässyt vauhtiin kasvuun ja kukoistukseen...


 Tässä se nyt on: siis minun suuri ihastukseni Pikkusyreeni Palibin ja toivotaan sille kasvua ja menestystä...Jos vielä jaksat muutaman kuvan verran, niin tässä:
Kännyräpsyt tarhan pihalta ja tarhan takaa...


 Lumikärhö tulee vierailulle ja se on tosi mukava asia...


 Siperian nata seisoo vartiossa, siellä on oravan pesä ja sekös meidän kissoja harmittaa...Kelloköynnös on saanut kauniin punaisen syysvärin.... Sain tekstiviestin kesäkodista, valkosarja on innostunut loistavaan kukintaan. Toin Madeiralta tämän valkosarjan vuonna 2003 jos ihan oikein vielä muistan!...

                                                   Kuva Leena Vepsä

Toivotaan sopivan lämminta ja kaunista syksyä ja kiitos jos jaksoit ihan tänne asti!...

8 kommenttia:

 1. Toinen toistaan kauniimpia kukkijoita. Lämmin kesä on niitä hellinyt. Tuo punainen samettikukka on hienon värinen.
  Kesä oli todella lämmin. Minua lämpö ei haitannut, kuivuus sitäkin enemmän. Helle kyllä uuvutti, eikä mitään järkevää tullut tehtyä. Tekevälle ihmiselle se oli haaste, mutta tulipa kerrankin lomailtua täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä nyt kuitenkin näyttää olevan ohi ja kyllä viime kesän eväillä varmasti jaksetaan odottaa seuraavaa, saisihan se olla lämmin mutta ei liian kuuma ja kuiva.
   Tuo samettiruusu on kyllä aika punaisen sävyttämä ja pidän siitä kovasti. Siellä Vieremällä ne isot ruukut täynnä samettiruusuja olivat tosi näyttäviä.
   Kiva kun kommentoit postaustani, olen kuitenkin tässä kirjoittelussa aika lailla laiskistunut ja jopa taantunut.

   Poista
 2. Kaunis ja kukkaisa katsaus kesään.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuvasarja!
  ja kyllä, olihan ehkä liiankin kuumaa ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Pippe, niin kyllä se kesä tosiaan oli liian kuuma.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kukkia. Kyllä kesä minullekin oli liian kuuma. Ehkä juuri siitä johtuen tuntui pitkältä.

  VastaaPoista
 6. This is a wonderful looking garden. I love the tomatoes, they look tasty! Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.
  World of Animals

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊