keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Maaliskuun kuva 31.3.2013

Kovasti olemme ihmetelleet kevään tulon viivästymistä, mutta pari vuotta sitten maaliskuun viimeisenä päivän näytti tällaiselta.

Kesäkodin vanha leikkimökki ja saunapolku
Kuva 31.3. 2013  Länsi-Uudeltamaalta, kesäkodin peltomaisemaa

Tämä kuva on otettu 4.4.2013, tässä naapuritalo kylpee huhtikuun auringossa.
Kyllä se kevät tänäkin vuonna tulee, tulee kun kerkiää. Oikeastaan tällainen maalis-huhtikuun vaihde on sitä oikeata Suomen kevättalvea ja sitten huhtikuun puolivälissä alkaa kiihkeä kevään odotus.
Hyvää alkanutta huhtikuuta ja pääsiäisviikkoa.

8 kommenttia:

 1. Eipä se täällä kevät ainakaan myöhässä ole, mutta silti sitä aina odottaa kuumeisesti :) Kauniita aurinkokuvia! - emäntä

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia täällä on kaikki lumet jo sulaneet. Hyvää pääsiäisviikkoa:)

  VastaaPoista
 3. Kyllä se niin varmaan on, että jos joskus on ollut kevät aikaisessa sen muistaa hyvin, lumitilanne on useimmiten helppo unohtaa...mutta 27 vuotta sitten oli lunta ihan kauheasti huhtikuun alussa, vanhin tyttö syntyi ja lunta oli niin paljon ettei rivarin ikkunasta nähnyt kunnolla ulos, siis Tampereen seudulla ja vaunuja sai pukata hikihatussa! Useimmiten varmaan siis lunta on riittänyt huhtikuun alulla ja ekoilla puutarhamessuilla on ulkona puhaltanut hyinen tuuli...kevät kyllä sieltä tulee jos malttaisi odottaa...mutta... Ihania talvisia kuvia ja niin sininen taivas! Aurinkoista Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Useinhan voi hiihdellä vielä maaliskuun hangilla. Poikkeuksellisen lämmin helmi- ja maaliskuu sai meidät jo uskomaan kevääseen vaikka on yleisesti tiedossa, että se on epäluotettava :)

  VastaaPoista
 5. Sääasioihin pätee erinomaisesti sanonta "muistot kultaa vuodet". Miten sitä osaakaan unohtaa edellisen talven lumet ja aina tuntuu, että kyllä nyt on kevät varhaisessa. Meitä hellittiin tosi lauhalla alkuvuodella, nyt sitten ollaan ehkä tavanomaisessa tilanteessa. Kyllä meidän alapihalle johtavien portaiden juurella on viimeisiä lumia potkittu yleensä ihan vapun tienoilla. Maanantain räntäsade tuotti taas ihan uuden lumikerroksen pihakäytäville, eikä se näytä millään sulavan. Pitänee vain maltaa mielensä, kyllä se kevät sieltä tulee.

  VastaaPoista
 6. Täällä päin ei lunta ole ollut enää tovin aikaa ollenkaan, kevään kaipuu on kova. Huomenna pääsee mökille seuraamaan kevään etenemistä. Hauskaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 7. hyvä muistutus talvien erilaisuudesta. viime viikolla mehiläishoitokurssilla eräs iäkäs tarhaaja näytti tekemänsä tilaston maaliskuun 15. pvn lämpötiloista vuosikymmenien ajalta. ihmeekseni sain todeta, ettei lämpötila vaihdellut kuin asteen pari!
  hyvää pääsiäistä Sinulle!

  VastaaPoista
 8. Kiitos teille näistä kommeneista, jätän nyt tämän lumisen maiseman ja katson löydänkö jotain kaunista kukkivaa tälle keväälle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊