lauantai 12. marraskuuta 2016

Joulun läheisyys

Ihan vielä ei ole joulu tai edes joulukuu.
Ulkona on lunta ja illatkaan eivät ole täysin pimeitä, lumi valaisee muuten niin yhtä äkkiä tulleen marraskuun talven.
Paljon näkee pihoilla ja kodeissa valoja, ovatko ne jouluvaloja vai valoja marraskuun pimeyttä valaisemaan.
Minä olen tapoihini hyvinkin piintynyt ja vasta joulukuun alkuun olen viritellyt valoja, siis jouluvaloja.
Kynttilöitä sytyttelen jo aiemmin ja varsinkin viikonloppuisin palaa jo nyt kynttilälyhdyt.
Valopuun asettelin terassin nurkkaukseen ja siihen valitsin pattereilla toimivan led-valoketjun.


 Puu on pieni kuiva koivu, koivu joka joutui väistymään teraasin tieltä. Surin pienen koivun kohtaloa ja siksi sen säilytin juuri puuksi jonka oksille voin ripustaa joulukoristeita ja muutakin ajankohtaista koristetta.
Tämä on esimakua tulevaan jouluun, oksilla on valoketju jonka ajastin syttymään iltapäivällä klo 16.20 ja sitten valosarja valaiseen hieman yli puolen yön syttyäkseen taas uudelleen iltapäivällä klo neljän jälkeen.

Oksilla on myös neljä kangassydäntä ja ne on olen hankkinut seurakunnan lähetysmyyjäisistä, ne ovat "Mamupajan"tuotetta. Täällä muutama vuosi sitten toimi tällainen paja , paja jossa maahanmuuttajanaiset saivat opiskella erilaisia kädentaitoja ja myös opetella puhumaan Suomen kieltä ja lukemaan ja kirjoittamaan. Monet näistä pajan naisista ei kotimaissaan osannut lukea eikä kirjoittaa. Miten he oppivat puhumaan meidän kieltämme, siitä ei minulla ole tietoa.

Joululle olen antanut yhden myönnytyksen, pieni partainen tonttu istuu ruukussa patterikotelon päällä ja näin peittää valotekniikan.
Terassilasin takana näkyy luminen piha ja ikkunan takana kylmässä on paleltunut sulkahirssi, sehän ei ainakaan täällä meidän leneysasteilla ilman apuja talvehdi, kauniisti se vieläkin tuulessa huojuu.

                                 Tule Joulu kultainen, mutta ei ihan vielä.


20 kommenttia:

 1. Meillä ei ole vielä mitään valoja. Eikä varmaan tulekaan kuin kyntteliköt ikkunoille. En jaksa viritellä. Ja minä voisin lauleskella, että mene jo samoin tein joulu kaupallinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joulu on tänä päivän niin monimuotoinen ja sen viettoa tuntuu meille tyrkyttävän monet tahot ja tuo kaupallisuus tulee lähelle ihan joka tuutista.

   Poista
 2. Koivu pääsi ulkoa terassin paikalta sisään terassille koristamaan kotiasi.
  Kansainvälinen koivu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koivun kohtaloa harmittelin ja siksi sen säästi ajatellen juuri vaikkapa tätä pimeätä syksyä ja joulunaikaa.

   Poista
 3. Pikkuhiljaa joulunodotus alkaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joulu tulla jollottaa ja kaikki se mitä siihen meillä perinteisesti kuuluu.

   Poista
 4. Kyllä se joulu sieltä pikku hiljaa saapuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri ja olisihan se tyhjää jos sitä ei olisi, miten sen sitten valmistelee ja viettää on taas ihan eri juttu,
   Odotellaan ja katsotaan....

   Poista
 5. Kauppakeskuksissa alkaa jo joulutouhut olla meneillään. Telkussa näin pari iltaa sitten ensimmäisen joulumainoksen. Valoista tykkään, mutta nyt niitä voi sanoa vaikka kausivaloiksi. Meillä on ulkona vasta yhdet, sisällä jo useammat pienet. Ajastin helpottaa niiden käyttöä ja tuo myös turvallisuutta valaisten hiukan kotia silloinkin, kun itse on poissa. Meidän nurkilla on ollut jonkun verran asuntomurtoja.
  Tuo teidän lasiterassinne on kyllä tosi ihana. Näin pimeän aikaan sinne laitetut valot näkyvät niin ulos kuin sisällekin. Noista punaisista sydämistä muistin, että minulla on kellarissa joulumarkkinoilta ostettuja puisia lintuja, joita voisi käyttää vähän samaan tapaan. Kiitos kuvasta ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin pimeään aikaan voi jo muutama valo/valosarja olla, ehkä ne ei perinteisesti kuuluu tänne meille pohjolan perukoille. Sitten kevään tullessa joskus helmi-maaliskuussa ei tällaiset valot oikein ole mielekkäät. Tarassilla valot luovat tunnelmaa ja myöskin hieman valoa terassin ulkopuolellekin. Meillä on terassilla myös led-myrskylyhty ja siinäkin on paloaika ajastin ja se on ihan kiva seikka, ei lyhty pala koko aikaa ja päivää.

   Poista
 6. Kaunis koivu. Hyvän talven jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kuiva koivu on kuosissaan vielä vuosia, sen hävitys tuntui niin pahalta asialta.

   Poista
 7. olemme olleet samoissa puuhissa, pientä somistusta pimenevien iltojen iloksi. mamupajoille olisi edelleen kova kysyntä, toivon että tuon tyyppinen toiminta leviäisi ympäri maatamme.
  ihastuttava sulkahirssi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tällainen Mamupaja oli täällä kovasti toimiva ja se toimi seurakunnan tiloissa. Kävin siellä muutamia kertoja ja siellä näki sen miten erilaisista oloista nämä pajan naiset olivat kotoisin ja miten he myöskin kultuurinsa mukaan arkipäiväänsä elivät.
   Sulkahirssi se vain on kaunis, mutta tuskin selviää yli talven.

   Poista
 8. Joulusi on siis alkanut! Oikeastaan mukava, kun ihmiset jo laittavat jouluvaloja. Taidan minäkin jotakin jo laittaa eteiseen, kun odotan pikkuperhettä viikonlopuksi tulevaksi. Muuten, minäkin ostin erään tontun tuolla kulkeissani. Ne vaan tarttuvat sormiin, väkisten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin lähellä joulua tarttuu käteen yhtä sun toista, sellainen on tämän joulun taika ja aika.

   Poista
 9. Hiljalleen mennään joulua kohden ja poissulanut lumi ja päivä, jolloin aurinko ei jaksa herätä vaan kääntää kylkeä pilviverhon takana houkuttaa sytyttämään hiljalleen kynttilöitä ja sitten vähän valosarjojakin. Ensimmäinen on jo pihalla, toinen valosarja tulee vielä kunhan adventti alkaa! Kaunis tuo koivu terassillasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila,
   todella pimeä tämäkin päivä on ollut. Ainakin yhden valosarjan lisään tuonne etupihalle ja katsotaan sitten riittääkö se.
   Tuo koivu on muisto edellisestä olopihasta.
   Joulunalusterveisin sinulle ja kissoillesi.
   Molley

   Poista
 10. Hei Molley käyppä kurkkaamassa blogissani. Olen haastanut sinut "Kolme asiaa viime kesästä" haasteeseen:))

  VastaaPoista
 11. Nyt joulu onkin jo melkein ovella! Nopeasti aika rientää!
  Minullakin olisi blogissani sinulle haaste, jos haluat ottaa sen vastaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊