maanantai 13. huhtikuuta 2015

Kuvia vuoden takaa.....

Noin vuosi sitten olimme Intian matkalla ja teeman nimi oli Intian kultainen kolmio, Delhi - Agra - Jaipur. Olen tämän matkan alkutaipaleelta yhden kirjoituksen tänne tallentanut, mutta sitten se jäi siihen. Syy oli ehkä se, että tällä matkalla mieheni sairastui ilmeisesti vain pahaan ripuliin. Lääkitys oli todella kova ja lääkäri kävi kahdesti hotellisamme, tuli piikkiä takalistoon ja suun kautta tabletteja ihan hurjanlaisesti.
Kotimatkamme sujui hyvin mutta sitten viikko kotiin tulon jälkeen mieheni sai lievän aivoverenkiertohäiriön ja se pelästytti. Kaikesta siitä on selvitty, mutta jostain syystä en ole näihin ottamiini matkakuviin halunnut liiemmin palata.
Nyt tuntuu siltä, että tuolla pihalla ei oikein piipat piipottele siksi kaivoin esille nämä matkakuvat ja näistä lähinnä kukkakuvat.
Intiassa en törmännyt oikein mihinkään loisteliaaseen kukkaloistoon vaan kukkaistutukset olivat mielestäni aika maltilliset, ehkäpä hieman vaatimattomat.

Laitan tänne kukkakuvia matkamme varrelta lähinnä siitä päivästä kun retkeemme kuului Agrassa Agran linnoitus vuodelta 1565 ja tuo maailman kauneimmaksi kuvattu valkoinen marmorirakennusTaj Mahalia rakennusvuodet 1631-1651  Paikka on Begum Mumtaz Mahalin hautamuistomerkki ja sen rakennutti mogulihallitsia Shah Jahan vaimonsa muistoksi.

Agran linnoitus ja kukkakuvia linnan piha-alueelta:

Daalioita oli kaikkialla ja myöskin leijonankitaaNäissä kahdessa kuvassa on tällaisia muotoon istutettuja kukka-alueita ja varsinkin linnoituksen muureilta katsottuna ne olivat tosi upeita.

Iltapäivää vietimme tuossa tarunhohtoisessa Taj Mahalia:ssa.

Kuten kuvasta näkyy....

tungos oli valtava ja tuonne sisälle sai hetken odottaa.

Tässä kuvassa näkyy hyvin miten nuo minareetit ovat rakennettu maanjäristyksen varalta tarkoituksella vinoon, jos maa järisee tornit kaatuvat sivulle eikä itse muistorakennuksen päälle.
Tässä kuvia varsinaisista kukkaistutuksista, joihin oli käytetty meillekin niin kovin tuttuja kukkakasveja.Monissa histoarillisissa kohteissa oli myös esim hirvieläimiä

Olisiko tämä sääkukkaa?


Tämän kuvasarjan päätän meidän hotellin pihaistutukseen, että näinkin voi koota komistuksen keskelle pihaa.
Tervetuloa Paula blogini lukijaksi

17 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat.Matkoja on ilo muistella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raija,
   niin todella näihin kuviin voi aina palata uudelleen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Ritva, joskus on kiva katsella näitäkin matkakuvia

   Poista
 3. On ollut varmasti upeita maisemia ja erilainen maailma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ,
   tosi erilainen maailma sieltä tuli vastaan

   Poista
 4. Kyllä on upeita kuvia ja kuvauskohteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä siellä löytyi kaikenlaista kuvattavaa....

   Poista
 5. Tälläiset kuvakertomukset eivät vanhene. Useimmat saavat jonkinlaisen pöpön Intiassa, mutta miehelläsi oli ilmeisesti vähän vakavampi laji. Olen käynyt Agrassa, mutta kasveista en muista juuri mitään, rakennukset veivät kaiken huomion. Taj Mahal on legenda ja kyllä punainen linnoitus koristekaiverruksineen oli häkellyttävä näky.

  VastaaPoista
 6. teil onkin ollut monella tapaa ikimuistoinen matka, onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin nyt jo tuntuu ihan mukavalta näitä kuvia katsella ja muutenkin muistella matkaa.

   Poista
 7. Laitatko Molley minulle sähköpostia: tassulinna(miumau)gmail.com

  VastaaPoista
 8. Elävöittää muinoisia muistoja Intian matkalta. Kiitos!

  VastaaPoista
 9. Onpa ilo katsoa Intian valokuvia ja muistella samalla omaa kultaisen kolmion matkaa 19 vuotta sitten. Ennen digikamera-aikaa joutui kuvaamaan niin säästeliäästi, etten ottanut puutarhasta kuin pari kuvaa. Oli mukava nähdä kuvistasi, millainen puutarha on, koska se ei jäänyt mieleen ilman valokuvia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊