lauantai 31. toukokuuta 2014

Eilisen päivän ulkopuuhat

Eilen oli oikeastaan ihan hyvä kesäpäivä, sellainen meille tyypillinen alkukesän päivä. Pienin askelin nämä minun keväthommani ovat edenneet ja vielä kun muutaman päivän jatkan samaan tahtiin voisin sanoa, että se on sitten siinä.

Kasvimaani on tänä vuonna hyvin vaatimaton ja katson miten sitten syksymmällä kun satoa alkaisi valmistua olen omaan saamattomuuteni tyytyväinen. Muutama rivi perunaa, sipulia, tilliä ja persiljaa, ne olen kasvimaalleni saanut aikaiseksi. Paikan olen varannut kolmelle kesäkurpitsalle ja ne kylvän suoraan kasvupaikalle, kylvön teen ensi viikolla ja sillä aikaa kun olemme taas kerran kaupungissa toivon siementen itävän. Laitan "pienoiskasvihuoneen" kylvöksen suojaksi eli muovisen hedelmärasian kanneksi ja pienen kiven päälle ettei tuuli vie pienoishuonetta. Näin olen kesäkurpitsat kylvänyt jo monet vuodet ja satoa on myöskin heti heinäkuussa kesäkurpitsat tuottaneet.

Osan samettiruusuistani kylvin suoraan kasvupaikalle jo toukokuun alkupuolella ja ne ovat jo hyvällä taimella, näyttää tulevan tanakoita taimia.

Täältä on kadonneet kaikki viimevuotiset sormustinkukkien kasvutaimet, muutaman pienen taimen olen löytänyt mutta tuskin nekään jaksavat kukkia. Viime talvi ei siis ollut ollenkaan otollinen sormustinkukille, ehkäpä nyt kesän aikana niitä pieniä taimia ilmaantuu ja ensi vuonna voi taas ihailla sormustinkukkien loistoa.

Vielä en ole laittanut maahan yhtään daalian juurakkoa, ne kaikki odottavat vielä pääsyä lämpimään ja kosteaan multaan. Nyt tulevalla viikolla tämäkin työ on saatava päätökseen ja sitten alkaakin se jokavuotinen funtsaus, peitänkö istutukset harsolla vai ei.
Daalian juurakot odottavat pääsyä muhevaan multaan.


Eilen Maija-kissa innostui olemaan kanssamme pihakierroksella ja monet lenkit kissa kiltisti kulki kanssamme. Tässä tällainen kooste Maijan päivälenkistä:
Maija lehtikuusen alla, mikähän puussa rapisee.....

Kuka tietää minkä pensaan/ puun kukinto tässä on?
Tämä kuva on nyt tietokoneeni aloitusnäytössä, mielestäni ihastuttava.....

5 kommenttia:

 1. Maijalla on ollut jännittävä pihakierros, kaikenlaista mielenkiintoista tutkittavaa.....
  Minullakin ovat vielä kesäkurpitsat kylvämättä. Ajattelin ostaa töistä pari taimea, mutta siellä on vain niitä tavallisia vihreitä. Pitää varmaan tutkia omia siemenvarastoja, jos sieltä löytyisi jotain mielenkiintoisempaa lajiketta. Vielä ehtisi hyvin kylvää, jos vaikka tänään saisi aikaiseksi.

  Viime talven lumettomuus ja märkyys koituivat monen kasvin tuhoksi :(

  Viimesessä kuvassa on uskoakseni aronian kukka (mustamarja- tai koristearonia)
  Mukavaa sunnuntaita sinulle ja kissoillesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo useana vuonna kylvänyt kesäkurpitsat suoraan kasvupaikoilleen ja ne joutuvat melkein yhtä nopesti kuin taimesta kasvattaen.
   Viime talvi oli kohtalokas myös minun upealle lipstikalle, melkein kuoli koko kasvi.
   Niin minäkin luulen, että kukinto on aronian, suloinen kukka.

   Poista
 2. Maijalla on varmasti ollut oikein jännittävää kun on voinut ulkoilla vapaana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maijalla on nyt kaikki päivät jänniä kun kisu saa valvotusti olla meidän kanssa pihalla ja muut ajat voikin sitten katsella maailman menoa pikkutarhan suojissa tai ullakon ikkunasta.

   Poista
 3. Meidän pihassa kasvaa sekä marja- että koristearoniaa ja kukka on juuri tuollainen. Toissa päivänä sitä kuvasinkin.
  Maijalla on ollut ihmeellinen retki. Pysyykö se näköpiirissä vai lähteekö omille teilleen? En usko, että meidän Juuso kovin helposti omalta pihalta minnekään lähtee, mutta siihen ei ole luottamista, joten Juuso ulkoilee valjaissa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊