sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Syyskuu tänä vuonna,

alkoi hienoisella sateella.
Tuonne kesäkotiin sitä tarvitaan, vaikka siellä elokuussa satoikin ihan kiitettävästi. Emme olleet siellä silloin mutta vesimittari kertoi kuulumiset eli mittari oli aivan täynnä.
Ennen sateita nurmikko oli jo melkein kauttaaltaan ruskeana. Piha on osittain luonnonnurmea ja kylvetty nurmikko on jo hyvin vanhaa.
Viimeksi kun kesäkodin pihaan ajoimme oli kuin pihan koko ilme olisi kirkastunut vihreän ruohikon myötä, toki tähän ilmeeseen edesauttoi hyvinkin se seikka, että veljeni  vaimonsa kansssa oli kovasti häärinyt pihan siisteyden eteen.
Kiitos siitä heille.
Syksyyn luonto kallistuu mutta vielä on paljon kesän kauneutta jäljellä. Jos vain ei hallaöitä tule niin daaliat kukkivat vielä pitkään ja samoin kaikki pihan kukkaruukut.

Tämä Arabian yö on minun lemmikkini
Vanhan tammen ympäri kiertyy humalaa
Tässä jo nurmikko vihertää..
Malla-kissa ja valkosarja

Jostain syystä en kuviin saa sitä tummaa punaista väriä joka on oikea väri

 

Täällä kotipihassa pitäisi tehdä joitakin uudistuksia, tulopihan ilmettä ajattelin hieman piristää muutamalla kukkivalla kasvilla tai sitten isoilla kukkaruukkuistutuksilla. Tämä kaikki jää ensi kevääseen, tosin jotain esityötä voisin jo nyt syksyllä tehdä. Maanpeittokasvi keltapeippi rehoittaa ihan väärässä paikassa ja tietysti koska rönsyleinikki on vallannut luvattoman paljon tilaa peipin oikealta kasvupaikalta.


Jotain uutta ilmettä tänne......

4 kommenttia:

 1. Viellä on sinulla kauniita kukkasia pihallasi.Hyvää syyskuun alkua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,
   Kaunista syksyä myös sinne teille
   Molley

   Poista
 2. Pihani alkutaipaleella annoin rönsyleinikin hetken aikaa levitä oman tahtonsa mukaan ja siitähän tulikin sitten varsinainen riesa. Vieläkin sitä on nurmikolla ihan riittämiin, mutta kukkapenkeissä olen sen saanut sentään lähes olemattomiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan se rönsyleinikki kaunis mutta valtaa pian koko alueen. Keväällä onkin kova kitkentä edessä ja taitaa mennä lapiohommaksi.

   Poista


Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.