torstai 21. helmikuuta 2013

Kissat ulkoilee

Meillä kissat täällä kaupungissa eivät ulkoile vapaasti. Asumme kuitenkin kaupungin laitamailla ja täällä on hyvät mahdollisuudet viedä kissat valjaslenkille.
Nämä lenkit ovat kuitenkin jääneet aika vähiin, olisiko syy kissojen ikääntyminen ja omistajien laiskuus. Ehkä molemmat seikat ovat johtaneet lopputulokseen, että läheskään päivittäin eivät kissat ulkoile valjaissa.
Meillä täällä olopiha on myös kissojen tarha ja näin talvisin kissat käyvät siellä ihan joka päivä. Maija-kissa tietysti vielä nuoruuden innolla monestikin ja melkein aina myös illan pimeydessä. Kolme muuta Fanny, Malla ja Pena valikoivat hyvinkin tarkkaan milloin ja monestiko sinne tarhaan päivän aikana mennään. Pakkasraja on siinä -10 astetta ja monesti Malla-kissa tulee nopeasti sisälle jo siinä viiden asteen paikkeilla ja kovasti "viskelee" takajalkojaan.
Maalla kissat paitsi Maija saavat ulkoilla vapaana ja siellä myös talvella ne viihtyvät ilmojen mukaan noin tunnin verran, kesällä tietysti pidenpään. Maija-kissa on leikkaamaton naaras ja siksi Maija ulkoilee valjaissa ja myöskin maalla meillä on pieni tarha.
 Kissat Fanny, Malla ja Pena ovat kastraatteja ja silloin kun ne kukin aikanaan leikattiin, niin pian sen jälkeen niille myös koitti maalla vapaus. Ihan ilman valvontaa ne eivät toki saa ulkoilla vaan aina aika ajoin niitä kutsun nimeltä ja melkein aina ne myös kutsun kuultuaan näyttäytyvät.
Olen toki joskus niitä haeskellut ja koskaan en ole illalla niitä jättänyt ulos.

Eräs kuva kissojen tarhasta, maalla.

Maija-kissa tarhassa, kotona lumen keskellä

3 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat olet liittänytkin nähtäväksemme , aivan ikävä tulee kesää ja aurinkoa tuota "riippakoivua" katsellessa.
  Elämä alkaa sujua jo paremmin, sillä onhan leikkauksesta jo kulunut puolitoista kuukautta
  Kiitollisuus aina välillä valtaa mielen näistä terveistä päivistä.
  Kaikkea hyvää elämääsi !

  VastaaPoista
 2. Hei marimeri,
  kyllä vain minäkin jo kaipaan kesää, vaikka toisaaltaan olenkin talvi-ihminen.
  Mukava kuulla, että olet jo pahimmasta toipunut.Terveitä päiviä, niitä toivon sinulle. Kevät ja kesä ovat taas kerran uuden odotuksen arvoisia.
  Terveisin Molley

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän hyvin tuon kaupunkiolemisen.
  Minulle kissat ovat myös hiirenpyytäjiä. Joskus nuorempana tässä sain jersiinin, syyksi löydettiin hiiret. Lääkäri nauroikin, että kirjoittaako hän reseptiin, että 'hankkia kissa taloon'. Hankin silloin niitä kaksi.

  Nytkään ei ole hiirten rapinaa kuulunut seinien välistä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊