torstai 6. syyskuuta 2012

Kaupunkipäivä

Tänään sitten vihdoin sain itseni ns kaupunkikuntoon tai niin kuin isäni aikoinaan sanoi näin, vedin itseni ylös.
Kävin passikuvassa ja olin kuvaani ihan tyytyväinen edellinen olikin kaamea otos, siis varmaan ihan näköinen. Nyt oli hyvä kuvaaja ja kuvasta tuli ihan kelvollinen tai sanoisinko, että hän sai huonosta mallista ihan kelvollisen. Tämä on ihan totta, minä en ole ollenkaan ihminen josta saa hyviä kuvia, aina ilme on jotenkin hassusti, suu mutrussa, silmät kiinni, koko naama suuntaan tai toiseen vintteellään ja edelleen.
Mutta nyt olen tyytyväinen eli kehtaan passia näyttää marraskuussa Pietarin tullissa.
Edellinen kuva oli siis kelvoton omakuva ja sen edellinen oli kuva mustasilmäisestä mimmistä.
Juttu oli näin, minun piti saada äkkiä passi uusittua, olin nopealla aikataululla lähdössä Tallinaan kissanäyttelyyn ja toinen silmänalustani oli mustana. No mikäs siinä auttoi, silloin vielä sai passikuva olla hieman alaviistoon katsova ja näin minulla oli sellainen
nöyrän mustasilmäisen ihmisen ilme. Sitä kuvaa sitten aikanani viisi vuotta tarjoilin eri maiden tullissa ja se kelpasi, tosin joskus joku passintarkastaja katsoi minuun aika tarkasti. Mitähän lienee ajatellut!!
Toinen kohde oli käynti silmälasiliikeessä, minulla on ihka uudet lasit ja niitä hieman fiksailtiin ja nyt ne sitten istuvat hyvin kuin "nenä päähän."Tämä on tärkeätä kun on kaksiteholasit niin niiden pitää olla kohdillaan just' eikä melkein. Näen tosiaan nyt paremmin kun tuo lukuosio on ihan oikealla kohdalla. Hyvä!
Kolmas kode oli Sonera kauppa ja sieltä sain apua minun lumiaani, siis älypuhelimeeni. Ostin kesällä sellaisen vehkeen jota sanotaan älypuhelimeksi, sitä olen nyt opetellut käyttämään ja sujuuhan se mielestäni aika hyvin. Tosin en niitä kaikkia hienouksia käytä, en tosiaan niitä tarvitse.
Sitten olikin vuoro käydä ruokakaupassa ja kävin keskustan Sokoksen herkkuosastolla.Minusta on aina joskus kiva käydä katsomassa mitä kaikkea herkkua meillä on mahdollisuus ostaa. Ja runsaat oli nuo tiskit, missähän se lama vaikuttaa, ei ainakaan täällä herkkuosastolla.
Ostin grillatun broilerin, ranskalaista monuviljaleipää, pari vaaleata sämpylää, voimakasta Koskenlaskija juustoa ja soijamaitoa. Siinä ne, ei siis mitään ihan erikoista.
Tällainen kaupunkipäivä tämä, täällä Tampereella.

Tällaista herkkua myytiin Thaimaassa, keitettyä possun päätä ja keitettä kanaa......

Yleiskuva Istanbulin basaarista ja tavaraa riitti....

1 kommentti:

 1. Kiva joskus luurailla liikkeissä, ja leikkiä upporikasta jos sattuu jotain erikoisempaa ja hintavampaa tarvitsemaan niin hymy senkuin vain levenee kauppiaalla.
  Melkein mieli teki pyytää anteeksi kuvasi sialta, kun alkoi naurattaa sen ilmeitä katsoessa, olihan korvatkin aseteltu kuin kuvausta varten lurpalleen :-)
  Se voimakas koskenlaskija on hyvä lisäke myös sienikeitossakin.

  Kivat nuo kuvasi!
  Terkkuja !

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊