lauantai 1. syyskuuta 2012

Hiljainen tori

Täällä kesäkotini pitäjässä on kesäisin tori, hyvinkin vilkas kun eletään keskikesän lomakautta. No lomakausi on ohitse ja se myös näkyi torilla. Tiesin jo mennessä, että kovin montaa myyntipöytää ei siellä ole ja todella ei ollutkaan. Kolme sinnikästä myyjää ja sainhan minä tuoreen piimälimpun ja ihka pienen kuivakakun arabialaisen maustekakun.
Siinä sitten ne tämän syksyn viimeiset toriostokset. Hiljaista siis on ja seuraavat toritapahtumat onkin sitten sisällä nuorisoreuraintalolla ennen joulua. Niissä myyjäisissä on sitten taas väkeä myymässä ja ostamassa.
Jään odottelemaan, jos tulemme tänne jouluksi kuten jo niin monet joulunajat niin silloin menemme myös sinne, sisätorille.
Nyt kun katson ulos niin siellä sataa ja tuuli heiluttaa ikkunan takana olevan kaneliomenapuun oksia. Sinne ulos minäkin tästä lähden ja kerään omenat puitten alta ja ehkä vielä yhden omenaviipale-erän laitan kuivuriin. Tuo kuivaus kuivurilla kestää noin kolme tuntia jos ritilät täyttää kohtuudella ja lämmöksi asettaa +50 astetta.
Välillä on käytävä vaihtamassa ritilöiden paikkaa näin tulee tasaisen kuivaustulos. Tässä kuivurissa on neljä ritilää.
Omenoista ihan muuanne, neitoperho

1 kommentti:

  1. Makoisia ovat ne lisäaineettomat ja myrkyistä vapaat omenasiivut sitten talvisina iltoina pistellä suuhun, ja mikä parasta niin ovat kasvaneet armaan isänmaamme maaperässä.

    Hyvää syyskuun alkua ja kuulaita päiviä !
    mari

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊