keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Lämmintä ja laiskottelua...

Täällä ei varsinaiseti ole ihan paahtava helle, mutta minulle ihan riittävästi ja siksi tämä päivä meni melkein laiskottelun puolelle.
Täällä kesäkodissa riittää leikattavaa nurmikkoa, varsinaisesti ihan tekemällä tehtyä nurmikkoa ei ole kuin yksi isohko alue, mutta se on onkin se helpoin hoidettava.
Aikanaan tämä alue oli viljeltyä peltoa ja sitten kun suvun jälkikasvu tuli palloiluikään niin pellosta tehtiin jonkinlainen jalkapallokenttä. Kaikki muut alueet on ajan saatossa muodostuneet nurmikoksi, täällä on ollut paljonkin omenapuu ja marjapensasistutuksia ja nyt kun täällä ei enää ole vakiuista asutusta on nurmikko ikäänkuin tullut kaiken muun tilalle.
Pitäähän nurmikkoalueet hoitaa ja siinä sitä onkin kesälle melkein jokapäiväinen puuha. Tähän työhön on meidän vanhaan autotalliin kertynyt melkoinen kokoelma leikkureita.
Päältä ajettava leikkuri, kaksi lykättävää pensakonetta ja sitten pieni näppärä sähkökone. Löytyy vielä iso vanha lousku jolla voi leikata melkein matalaa pajukkoa ja kone otetaankin vain silloin esille kun jotain oikein pahaksi päässyttä heinikkoaluetta pitää leikata ja silloinkin vain jos lousku haluaa käynnistyä.
Ei pidä unohtaa akkukäyttöistä strimmeriä, sitäkin tarvitaan ellei viitsi polvistua ja leikata ruohosaksilla ja niitäkin on muutamia.
( viime keskiviikkona toinen pieni sähkökone matkasi jäteasemalle )

Viime kesänä ostin mielestäni näppärän sähkökoneen ja olenkin ollut siihen oikein tyytyväinen. Samoin viime kesänä ostin myös työnnettävän pensakoneen ja sekin on ihan laatuisa, tosin jos ääntä verrataan niin sähkökone käy niin tasaisen hiljaisella äänellä.

Tässä tämä minun oma lellikkini nyt sitten esiintyy:

 Tällä pääsee hyvin lähelle kukkapenkkien reunaa ja kone on melko näppärä käännöksissään.
Huom. meillä kukkii vielä jouluruusu, näissä molemmissa kuvissa se näkyy.
Konetta voi käyttää niin, että se kerää ruohosilpun tai niin, että ruohosilppu "lentää" sivulle.
Tässä kuvassa on paikoillaan silpun kerääjä.

 Koneella pääsee hyvin pensaitten alle kuten tässä kuvassa kone on menossa punaherukan alustalle.

Tässä kone on ilman silpun kerääjää ja silloin se on käytössä vieläkin näppäränpi. Tuo sähköpistoke on mielestäni hyvin sijoitettu ja johto myös pysyy hyvin.
Sähkökoneen ehkä yksi epäkäytännölisyys on tuo pitkä sähköjohto, mutta kyllä sen käytön aika pian oppii.
Tässä osa meidän marjapensasmaata..

 Punaherukoista näyttää tulevan melko hyvä sato..eli huomenissa aloitan mehujen keiton.

 Tässä marjapensasmaata hieman eri kulmasta.. edessä on punaherukkaa ja taenpana mustaherukkaa..

Vasemmalla pieni pala pallokenttää ja oikeassa alakulmassa on pieni pala vehnäpeltoa ja niin on lämmintä, että autoakin näemmä pitää tuulettaa..

Tässä minun Kesäkukkani:

Epätarkka kuva, kuvassa Mårbackapelargoni Dronning Ingrid

5 kommenttia:

 1. Kesään kuuluu myös laiskottelu. Meillä on ollut muutama päivä aika helteistä, joten kovin ahkerana ei jaksa pitkään olla.

  Nurmikko kasvaa nyt kohinalla, kun on kosteaa ja lämmintä. Kerran viikossa leikkuu ei riitä. Tänään kävin leikkaamassa ja liian pitkää jo oli, vaikka edellisestä leikkauksesta on 5 päivää. Pitkän nurmikon leikkaaminen on hitaampaa ja raskaampaa.

  Kunnon työvälineet on ehdoton juttu työn sujumiselle. Meillä on jo aika vanha bensatoiminen leikkuri, jossa ei ole kerääjää. Tykkään siitä, koska sen leikkuuleveys on 60 cm, mikä nopeuttaa hommaa. Viimeistelyn teen nykyisin akkukäyttöisellä trimmerillä. Meillä on myös sähkötrimmeri, mutta pitkän johdon vetäminen perässä on työlästä ja johtojen ulottuvuus tuppaa tulemaan vastaan, etenkin alapihalla. Vanha leikkuri teki toissakesänä tenän ja kävimme jo ostamassa uuden. Ukkokulta sai kuitenkin idean, jolla vanha leikkuri tuli kuntoon. Uudella leikkurilla olen leikannut yhden ainoan kerran. Ukkokulta uhkasi myydä sen, mutta todettiin sitten, että vanhan leikkurin päivät saattavat olla luetut, joten olkoon uusi leikkuri odottamassa. Vaikka olen vähentänyt nurmialuetta, leikkaushommaan menee silti runsas tunti.

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus. Hienosti saat viinimarjoja. Joko teillä viinimarjat ovat niin kypsiä että voi jo kerätä? Meillekin on tulossa aika hyvä sato. - Samaa mieltä, kunnon työvälineet pitää olla jotta viitsii ja jaksaa tehdä töitä, mm leikata nurmikkoa. - Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Minä myös olen sitä mieltä, että helteellä on viisasta laiskotella. Minun pitää ajella nurmikko kerran viikossa vaikka se on ihan sammaloitunut. Kaikenlaista sammalenpoistajaa on mutta minä toivoisin ruohonpoistajaa, niin, että jäljelle jäisi vain ihanan pehmeä sammal :) Hyvät laitteet auttavat ryhtymään työhön ripeästi, minusta leikkuu on ihan juhlaa kun huollatin leikkurin keväällä.

  VastaaPoista
 4. Näyttääpä hyvältä kaverilta tuo kone!!

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille näistä kommenteista, niin kyllä tänä kesänä on saanut ajella niin isolla kuin pienellä koneella.
  Pidän kovasti tästä keltaisesta näppärästä sähköleikkurista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊