perjantai 4. maaliskuuta 2016

Voiko olla yhtäaikaa iloinen sekä surullinen!

Suren omenapuun kohtaloa, iloitsen ihka uudesta lasiterrassista.
Omenapuu on poissa, vain kanto ja pieni kasa sahajauhoa töröttää meidän olopihalla.
Melkein koko olopiha on myllerretty terassia varten.
Nykyinen näkymä on lohduton ja tässä vaiheessa en edes osaa kuvitella tai ajatella mitä tähän uudenlaiseen pihaan istuttaisin.
Tietysti uusi terassikin pitää sisustaa ja suunnitella mitä kaikkea siellä voisin ilokseni kasvattaa, kukkia, yrttejä, ym.
Helmikuun suojasäällä näytti tällaiselta:
Vielä omenapuuni on paikallaan, oleskelupaikan laudat ovat osittain purettu Kukkapenkin kasvit siirsin jo aikaisemmin muualle ja nyt vain toivon niiden säilyneen

 Myös aidanvieruskasvit joutuivat muuttamaan...

 Sitten tuli omenapuun vuoro, eipä tässä voi kuin surra ja pyytää vanhalta puulta anteeksi...


Nyt  lumi peittää kannon ja sahanpurukasan...

 Tässä on paikka melkein  valmiina uudelle terassille.....

 Näistä tarvikkeista se sitten syntyy...


Terassin paksut pohjalaudat ovat kasalla hieman toisaalla........

Meille on luvattu, että terassi on valmis kolmessa päivässä. Onkohan näin??
Maanantaina 7.3 se sitten alkaa ja ehkä viikon päästä olen jo ehtinyt sopeutua  tähän uuteen tilanteeseen.

20 kommenttia:

 1. Sääli tosiaan vanhaa omenapuuta, ne ovat ainutlaatuisia. Mutta joskus joutuu tekemään tuollaisia ratkaisuja, kun kaikelle ei ole tilaa. Sulle on siihen uutta kivaa tulossa. Minä suren vieläkin meidän talon vieressä kasvanutta tammea...noin vain murhattiin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,
   niin olihan se omenapuun kohtalo aika surkea, mutta syy omanapuun vääränlaiseen kasvamiseen oli oikeastaan minun. En aluksi osannut sitä oikealla tavalla leikata ja siksi puusta tuli latvuksestaan niin muotopuoli.

   Poista
 2. Jännityksellä jään seuraamaan projektin etenemistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, kyllä se uusi terassi tuolla pihalla aika ryminällä kohoaa.

   Poista
 3. Tulee varmasti hieno uusi terassi!

  VastaaPoista
 4. Puihinkin voi kiintyä, kaipaan edelleen yli kymmenen uotta sitten salakaadettua pihakuustani. Lasiterassi on kuitenkin melkein kuin kasvihuone, se suo kaikkia ihania mahdollisuuksia kasvatukselle ja oleilulle. Luulen, että vielä iloitset vaihtokaupasta. Toivottavasti kaikki kasvit selviävät hyvin evakossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri, niin minäkin toivon kasvieni selviävän ja jos omenapuu olisi jäänyt paikoilleen sitä olisikuitenkin pitänyt rajusti leikata.

   Poista
 5. Eikö terassia olisi voinut rakentaa omenapuun ympärille, niin että omenapuu olisi ikäänkuin kasvanut terassin läpi? Jossain aina näkee hienosti toteutettuna sellaisia ja ne on tosi jännän näköisiä. Puu on kuin auringonvarjo oksillaan ja lehdillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ideoita, muttei varmasti lasitetulle terassille :)

   Poista
  2. Sekin mahdollisuus olisi ollut hyvä ja varsinkin vielä silloin kun puu oli melkein kuin sateenvarjo. Tällaista lasiterassia ei kuitenkaan olisi voinut tehdä, kylläkin oleskelutilan puuritilöillä.

   Poista
 6. Varmaan saat hienon terassin:)

  VastaaPoista
 7. Niinpä, jostain täytyy luopua, että saa uutta tilalle. Surua se aiheuttaa, mutta tämä kuulostaa kyllä pidemmän päälle nautinnon ratkaisulta. Odotan jo postausta terassin valmistumisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruusunmekko,
   juuri tällaisen ratkaisun eteen me jouduimme ja jos puu olisi jäänyt paikoilleen sitä olisi pitänyt rajusti leikata.

   Poista
 8. Miksi terassi noin kauas talosta? Eikö talon vieressä ollut hyvä paikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,
   mutta kyllä terassi tulee ihan talon seinään kiinni, ehkä tuossa valokuvassa näyttää tilaa olevan, mutta ei sitä liiemmälti ole.

   Poista
 9. Puun kasvaminen isoksi kestää vuosia ja siihen ehtii kiintyä. Teidän omenapuunne oli kerrassaan upea, mutta pienessä pihassa on pakko tehdä kipeitäkin valintoja. Lasiterassi Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa on kyllä suorastaan luxusta ja tarjoaa runsaasti uusia mahdollisuuksia mm. kasvirintamalla. Ja taitavatpa kissatkin tykätä. Ensi viikolla sitten nähdään komeus paikallaan. Jännityksellä odotan kuvia uudesta lasiterassistanne.
  Mukavaa viikonloppua sinulle ja myös kaikille karvakavereille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between, toivottavasti terassista tulee ihan kiva ja uskon siitä nautittavan. Kyllä tuo omenapuu oli todella upea ja varsinkin silloin kun se keväällä kukki ja muinakin vuodenaikoina.
   Minä en silloin alkuun osannut puuta oikein hoitaa eli en älynnyt altapäin karsia puun kuivuneita oksia ja siksi puu alkoi kasvaa pahasti yli sen oikean muodon. Tietysti jos piha olisi kooltaan isonpi olisi puu toki saanut jäädä paikoilleen.
   Karvakavereilla riittää ihmettelemistä.......yllin kyllin.

   Poista
 10. On kyllä pihasi monien muutosten kohde, toivottavasti kasvit valeessa säilyvät ja varmasti säilyvätkin tietäen vihreän peukalosi! Ihanaa että saat terassin! Uskon että kissatkin nauttivat. Se tarjoaa monenmoisia vaihtoehtoja ruukkupuutarhaan ja ihanan lepopaikan ulkona, vaikka sataisi ja kissoille mukavia lököttelypäikkoja, vaikkakin harmittaa vanhan kauniin puun kaataminen! Oletko ajatellut uuden omenapuun hankintaa terassin valmistuttua! Niin ja oliko 7.3. aloituspäivä ja kolme päivää eli tänäänkö on jo valmista! Jännittävää, varmaan kuulemme lisää!

  Mukavaa viikonjatkoa ja rapsutussilityksiä kisuille!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊