tiistai 22. maaliskuuta 2016

Onnistuin ja epäonnistuin

Onnistuin hukkaamaan melkein valmiin blogitekstini ja jos olisin epäonnistunut niin teksti olisi  tässä julkaisua valille valmiina.
Harjoittelin blogiin kirjoittamista iPadilla ja sehän kyllä onnistui mutta sitten kuvien liittäminen ei onnistunut eli epäonnistui.
Olin jo tallentanut tekstiosuuden ja sitten värkkäilin kuvien kanssa ja eihän se onnistunut ja onnistuin kopioimaan valmiin tekstin ja sen jälkeen "osasin" sen varmaan ihan oikeaoppisesti hävittämään.
Voi ,voi........

Meillä tänne kotiin on tullut vierailulle sellainen harmittava vieras nimeltään flunssa tai nuhakuume tai räkätauti. Olisi mennyt vain ohi tästä ja jättänyt meidät rauhaan, no ei mennyt.....
Toipilaina tässä ollaan ja suunnitelmissa on mennä noin viikoksi maalle ja siellä olisi tarjolla ainakin risusavottaa ja muuta puutarhahommaa, jos vain kelit sen sallivat. Toisaaltaan katsotaan nyt mikä on päivän kunto, ainakin kaikki isot kukkaruukut nostan pois kellarista ja vien ne kuistille tai ylös vinttikerrokseen. Luulisi jo nyt viikon kuluttua kevään olevan niin pitkällä, että vinttikerrokseen ei pakkanen enää vaikuta.

Minulla on ollut jo kolme kesää pasuuna ja kyllä se kasvaa ja on komean näköinen mutta nuput muodostuvat vasta myöhään syksyllä eli pasuuna ei ehdi kukkia. Harmi, vielä kerran yritän ja sitten saa pasuuna lähteä...

Jotain kivaa  ja uskomatontakin on tapahtunut, Jättiverbenan siemenet ovat itäneet ja mielestäni ihan liian aikaisin. Pidin niitä kylvön jälkeen viikon huoneen lämmössä ja sitten laitoin ne jääkaappiin neljäksi viikoksi. Nehän itivät jääkaapissa noin kolmen viikon jälkeen ja nyt ne ovat tuossa ikkunalla.
Kovasti ovat taimet pieniä ja olemattomia, mutta ilmeisesti ne ovat verbenan alkuja.olihan ne siemenetkin niin kovasti olemattomia.
Toivottavasti saan edes jonkun taimen menestymään ja kukkimaan, pakkaan taimirasian maalle mukaan ja sitten taas takaisin tänne eli  monimutkaista tämä taimikasvatus joskus on.

               Päivisin on ollut hyvinkin aurinkoista mutta kylmää, Maija etsii aurinkopaikkoja.

                           Terassille paistaa aurinko ja Penkin on uskaltanut tulla ulkoilmaan.

                    Tällaisia leikkonarsisseja ostin, lajiketta en tiedä, ei tiennyt oppilasmyyjäkään.

Terassille tein pääsiäisasetelman ja olen sitä kuljetellut  yöksi sisään, tälle narsissille nimilapun mukaan on lämpötila 0-25 astetta plussaa. Tete narskut olisivat olleet terassille sopivanpia, mutta minä niin pidän näistä torvinarsisseista. Lajike on nimilapun mukaan Narcissus Attraction

           Tämän kuvan kera toivotan teille blogiystävät oikein hyvää pääsiäisen alusaikaa ja pääsiäistä. 
            Pysykää terveinä ja välttäkää kevätflunssa!

14 kommenttia:

 1. Aah, on tuo teidän lasiterassinne niin upea. Oikea valoisuuden keidas. Meidän Juusokin taitaisi tuollaisessa paikassa viihtyä, nukkuisi jossain pehmoisessa tuolissa auringon lämmittäessä sen turkkia.

  Tulipa flunssa teille ikävään aikaan. Toivottavasti jaksatte kuitenkin mökille matkata. Pääsiäiseksi ei luvattu kovin aurinkoisia säitä, mutta lämpimämpää kylläkin. Sitähän tässä jo yksi jos toinenkin kaipaa.

  Minä tyydyn tabletilla ainoastaan kommentoimaan, koska kaikki muut toimenpiteet sillä ovat turhan hankalia. Riski tiedon kadottamiseen ja muuhunkin sähläämiseen on liian suuri.

  Toivottelen teille pikaista toipumista ja kissoille runsaasti rapsutuksia. Juuso taas makaa tässä pöydällä ja lähettää omat kehräävät terveisensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tuo terassi varmasti tuo mukanaan monta mukavaa asiaa. Valoa siellä ainakin riittää ja kevät ja kesä näyttää mitä kaikkea käyttöä sillä on.
   Harmillinen tämä kevätflunssa ja se kun tuntuu vain viihtyvän meissä kummassakin, ehkä nyt kuitenkin parin päivän sisällä olemme reipastuneet lähtökuntoon.
   Tabletti on mukava väline juuri kommentointiin, mutta kyllä minä vielä otan selville tuon kuvien lisäämisen, linkityksen jo osaan tai ainakin kerran se meni oikein, oliko vahingossa!
   Tuollaiset karvakaverit lähellä ovat niin mukavia ja nyt tässä vieressäni on Pena-kissa ja terveiset Juusolle lähtee meiltä molemmilta yhdessä.
   Hyvää pääsiäistä!

   Poista
 2. Kiitos Maija ihanasta kortista! - Max

  VastaaPoista
 3. Koneiden kanssa pelaaminen joskus on niin hankalaa, mutta haastavaakin toisaalta! Täälläkin on kadotettu vaikka mitä!

  Voi harmi, että flunssa tuli kylää, kurja vieras, toivottavasti älyää lähteä pois mahdollisimman pian! Toipumisia!

  Tuo teidän terassi on niin ihana, kerrassaan! Sinne voi viedä kevään, vaikka lunta tupruttaa taivaalta, meille tuli iltapäivällä 10 cm uutta lunta!

  Ihania keväisiä narsisseja!

  Oikein aurinkoista ja ihanaa Pääsiäistä, Molley! Rapsutukset ja silitykset kisuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila,
   Kyllä varmasti tuo terassi tosi mukava, kunhan sen käytön moninaisuus vain tulee omaksuttua.
   Flunssa alkaa hiljalleen väistyä kohti toisia tahoja, on ilmeisesti jo meihin kyllästynyt ja hyvä niin.
   Odotellaan lumien sulamista ja pidetään pääsiäisen juhlaa,
   Kisuille rapsutukset ja hyviä myyräretkiä,

   Poista
 4. Pääsiäisnoita voisi taikoa flunssan jonnekin ulkoavaruuteen! Jättiverbenoita olen siemenestä kasvattanut muistaakseni kolmena vuotena, esikasvatusaika on aika pitkä, mutta kun ne sitten karaisun jälkeen saa istutettua ulos, kasvavat ja vahvistuvat todella nopeasti ja kukkivat sitten loppukesästä. Tänä vuonna päätin jättää verbenat väliin, kun esikasvatustila kotioloissa on niin rajallinen ja kokeilen välillä jotain muuta. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Sinulle Hyvää pääsiäistä!
   Mielenkiinnolla seuraan miten minun verbenan pienille hennoille taimille käy!
   On se pääsiäisnoita ilmeisesti jo kuljettanut flunssat pois tai ainakin olo tuntuu jo melkein terveeltä.

   Poista
 5. Hyvää Pääsiäistä myös sinulle!

  VastaaPoista
 6. Toivotan pikaista toipumista flunssasta ja samalla iloista pääsiäistä. Toivottavasti Maija saa nauttia aurinkoisista päivistä pääsiäisenäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista, ilmeisrsti flunssa on jo minuun tympääntynt ja hyvä.
   Maija käy vähän väliä terasilla, ihmettelee varmasti kaikkea uutta ja odottelee auringon jostain luovan säteitään.
   Odotellaan siis aikoja aurinkoisia.....

   Poista
 7. Voi kun kaikilla on niin kaunista pääsiäistä!! Minulla on aika mennyt vintin järjestelyyn. Kun ei lapsia ole tulossa vieraaksi, en ole mitään viitsinyt laitta. Toki ruokaa, nam! Hirveästi ihmiset ovat sairastaneet tässä naapurissakin. Milloinkahan minun vuoroni? Kissat nauttivat olla terassilla täällä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leila kommentista, aina tilanteen mukaan minäkin pääsiäistä koristelen. Nyt olen ehkä panostanut enenpi koristeluun kuin ruokaan...
   Kissat ovat todellisia auringon palvojia.......
   Iloista pääsiäistä teille!

   Poista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊