keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Maijan aurinkopäivä

Aurinko paistaa ja sen on myös Maija-kissa ottanut vastaa ilolla, tarhassa on monta mukavaa paikkaa jossa voi näistä ensimmäisistä aurinkopäivistä nauttia.
Meillä on pieni rivitalopiha ja sen melkein kokonaan kattaa kissojen aidattu tarha. Tässä muutama kuva tätä päivää eli muutama aurinkoinen paikka jossa Maija oleskeli auringon paisteessa.
Kuvat ovat tarhan etuosasta ja sivuosaa en vielä sattuneesta syystä kuvaa.
Me asutaan päätyhuoneistossa ja rakennuksen päädyssä on tietysti sadevesikaivot ja ne molemmat jouduttiin viime syksynä aukaisemaan ja tarhan puolella pihaa on edessä nyt keväällä melkoista työsarkaa. Varsinkin tarhanpuoleinen pääty on ihan mustalla mulloksella ja tässä vaiheessa melkein vellinä. Siihen täytynee peitoksi laittaa iso pressu kunnes kaikki kunnostustyöt on saatu valmiiksi.

Puutarhakalut ovat vielä pressun alla ja pöydällä Maijan seurana on peltilyhty. Taustalla on osa viime syksyn projektia, ihan aidan vierustalla on molemmin puolin krookkuksen ja tulppaanin sipuleita, toivottavasti kukkivat. Sinne myös istutin muutaman taimen varjoyrttiä.

Tarhan näyttävin tai ehkä ränsistynein puu on rautatien omenapuu ja se on kissioille monen, monen kiipeilyn ja leikin kohde.Taustalla aidan takana on iso Siperian pihta ja aidan sisäpuolella vielä käyttämättömiä reunatiiliä.


Taustalla kissojen pesäkoppi, sen katolla on yksi kissojen lempipaikka, ainakin Maijan.

Ovinurkassa on kiipeily- ja raapimispuu ja voihan noissa koloissa leikkiä vaikkapa piilosta. Sateella saa komistus peitokseen suojahupparin.
Rodo on talvehtinut hyvin ja sen juurella on jo pienet piipat, sieltä nousee krookuksia, nuo epämääräiset kepit ovat Penalle esteenä, että poika ei ihan kaikkea rapsuttele

Meidän pihalla viihtyy ketunleipä ja olen siitä iloinen, havun alla suojassa on viime syksynä istutettu maanpeittokasvi Alaskankleitonia, toivottavasti se myös menestyy ja lisääntyy. Ruukussa on ihan tavallinen heinäkasvi, en tiedä vielä onko se selvinnyt yli talven.
Vielä paikka odottaa....

Maijan mielipaikka kun on aurinkoista, pesäkin on alla vielä kumollaan. Alla oleviin kuviin on vielä toki aikaa, mutta kiva on näitä taas katsella ja odotella tulevaa kesää.....
Miten minun onkaan ikävä Malla-kissaa, monet monet vuodet ehti Malla tässä puussa kiipeillä ja leikkiä. Kuva Mallan viimeiseltä kesältä..

7 kommenttia:

 1. Hienossa voinnisssa näyttää rhodosi olevan, niin myös Maija. Minäkin taas juuri tänään ikävöin edesmenneitä lemmikkejä tuolla hautaumaan reunassa :(

  VastaaPoista
 2. Teillä onkin sitten fiksusti verkotettu koko piha! Loistava idea. Ikävä säilyy ja rakkaus myös. Niin se vaan on.

  VastaaPoista
 3. Teidän kissoilla on oikein luksustarha. Aivan mahtava kiipeilypuu ja paikan voi etsiä lämpötilan tai mieltymysten mukaan. lemmikkien ainoa huono puoli on niiden lähdön aiheuttama ikävä.

  VastaaPoista
 4. Teidän kisuleilla on hienot ulkoiluolosuhteet. Isotkin kissat kiipeilevät puissa, mutta jotenkin minua aina naurattaa nähdessäni kuvia kissoista istumassa ja kiipeilemässä puussa. Juusokin tekee sitä edelleen, mutta yleensä se tulee myös pikavauhtia alas. Ensin hirveällä vauhdilla runkoa pitkin ylös ja sitten oitis alas.
  Kissat jättävät tassunjälkensä sydämeen. Niin se vain on.

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa, että saatte koko pihan kissojenkin käyttöön. Meillä kun kateille on vain pikkutilkkunen..
  Vanhat lemmikit elää sydämessä ikuisesti <3

  VastaaPoista
 6. ihana kissojen puutarha Sinulla. Malla on niin kaunis tuossa puunoksalla, onneksi meille jää sentään muistot rakkaista eläinystävistämme

  VastaaPoista
 7. Voi miten ihania kissoja, rapsutukset niille kaikille! Ihana kesän tunnelma, lämmintä kissoille ja kissaihmisille!

  VastaaPoista


Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.