torstai 12. helmikuuta 2015

Helmikuun päiviä

Helmikuu helistää....
Ihan niin kylmää säätä ei näillä main ole ollut, mutta kuitenkin ihan kelvollinen talvi.

Kissatarhan kissamökki on saanut katolleen uhkeat lumet (tosin nyt jo suojasää on tehnyt tehtävänsä ja vaarasta katon romahtamiseen lumitaakan alle ei enää ole )


Lumipeitteiset havupuut


Maija ulkoilee ja taiteilee saadakseen tassut turvallisesti matalan puuaidan päälle.

Tänään on yksi vaihe ohitse meidän vesivahingon jälkihoidossa, puhallusvehkeet on viety pois ja nyt lattialle on vedetty kerros tasoitetta ja ilmeisesti huomenna tehdään toinen tasoitekerros ja sitten ensi viikolla saadaan makuhuoneen ja vaatehuoneen lattioille uusi matto.
Näin edetään ja sitten alkaa uusi vaihe, vaihe jonka tuloksena vaatehuoneen hyllyt ja vaatetangot ovat toivottavasti hyvin ilmavasti täytetty.
Tässä asiassa en ole kovinkaan hyvä ja siksi toivonkin, että osaisin olla nyt hyvin järkevä ja vain hyvin valikoidut vaatteet päätyvät takaisin vaatehuoneen hyllyille ja vaatetangoille.

Tässä Pena-kissa makoilee olohuoneen ikkunan ja sohvan väliin väliaikaisesti nostettujen patjojen päällä.


Yläkerran pikkuhuone on sullottu täyteen tavaraa, joka ikinen kolo.


Makuuhuoneen hyllykaapistot on siirretty pikkuhuoneeseen, koriste-esineet ovat jossain laatikossa ja tilalle tungin osan vaatehuoneen liinavaatteista.
 Kevättä tässä kuitenkin jo pikkuhiljaa alan odotella ja vaikka kuinka päätin olla ostamatta mitään uusia siemenpusseja kävi sitten juuri päin vastoin. Siemeniä vain joutui ostoskoriini ja tulos tässä jäljenpänä.
Maija oli innokas järjestelemään siemenpusseja ja kivasti ne kahisivat kissan tassujen alla
Vielä Maija ei tiedä, että runsaan viikon kuluttua me yhdessä lähdemme Tallinnaan viikonlopuksi kissanäyttelyyn. Meillä on tavoitteena saada kaksi ulkomaista sertiä, yksi lauantaina ja yksi sunnuntaina. Onnistuuko se, eilen saatuani sähköpostiini tuomarijaon en ole asiasta niinkään varma. Tuomari jonka pöydälle Maija menee lauantaina ei pidä manx-rodusta ja sen hän on ihan julkisesti ilmoittanut. No katsotaan sitten, rodulliset ominaisuudet Maijalla on ihan kohdillaan, monesti kuitenkin Maija on eka näyttelypäivänä  tavallaan arka tai oikeastaan ujo ja näin voi vaikka vähäsen sähähtää ja se on paha juttu, pienikin virhe kissan käytöksessä voi tuomaria "ärsyttää" ja hän voi siihen vedoten evätä sertin.
Sunnuntaina me menemme naistuomarille ja hän varmaan käsittelee kissoja hyvin asiallisesti ja lempeästi. Oikeastaan edes yksi serti pitäisi välttämättä saada jotta kissa vaihtaisi toiseen korkeampaan luokkaan ja näin voisimme sitten taas täällä kotimaassa jatkaa näyttelyissä käyntiä. Jos serti tulee niin Maija valmistuu International Premioriksi.

Tällaisia tässä ja varsinkin tuo Sinivaleunikko on huippu, tuskin saan yhtäkään siementä itämään saati niin pitkälle, että kukkisi. Osan siemenistä annan naapurin Eilalle ja onhan mistä jakaa pussin kyljessä lukee: 100kpl siemeniä.
Sinivaleunikko on siis yksi ihan hupsu ostos, mangoldin siemenet ostin ihan tarkoituksella ja toivon saavani sekä satoa, että kaunista väriä vaikkapa kasvimaan reunaan yhdessä kehäkukkien kanssa. Matala Peikonkakkara on suloinen pieni reunakukka ja se on minulla menestynyt hyvin. Myskimalvaa olen jo muutaman vuoden etsinyt ja nyt onneksi löysin siemeniä. Lehtikaalia kylvän terveydeksi ja vihreydeksi.

8 kommenttia:

 1. Eikö tasapuolisuuden vuoksi jokainen kissarotu pitäisi arvostella omassa ryhmässään? No, siihen ei varmaan resurssit riitä, mutta tuomareiden pitäisi kyllä olla avoimia kaikenrotuisille kissoille. Toivotan Maijalle runsaasti onnea - myös sen tietyn tuomarin silmissä.
  Hurjaa asua remontin keskellä. Ei siinä auta muu kuin mennä reippaasti eteenpäin. Taidatte kuitenkin saada alkukevään aikana kodin kuntoon ja kun piha- ja mökkikausi alkaa, olette voiton puolella.
  100 siemenestä voi jo naapureillekin jakaa. Harva niin paljon taimia tarvitsee.
  Tsemppiä Maijan kisoihin ja mukavaa Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kissanäyttelyssä jokainen kissa arvostellaan siinä luokassa jonne se on ilmoitettu ja myöskin ihan oman rotunsa standardien mukaan. Kissan luonne eli käytös on hyin tärkeä ja joskus voi pienestäkin kissan "äksyilystä" olla seuraus sertin evääminen. Nuorelle kokemattomalle kisulle annetaan anteeksi, mutta mitä korkeammassa luokassa kissa on sitä enempi siltä vaaditaan. Ei tämä nyt ole niin tärkeä asia ja jos oltaisiin kotimaassa en olisi ollenkaan huolestunut. ( näyttelymatkat ulkomaille ovat jo hintansakin puolesta arvokkaita ja jos matka menee kokonaan hukkaan se tietysti sitten harmittaa )
   Mutta näillä mennään........

   Poista
 2. Hienosti Maija taiteiltu ja hyvä kun autat noiden siementen kanssa! Käykö teistä joku tuossa kissanmajassa kaapinpäällä vai onko se vain siellä jemmassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija sanoo: olen hyvin ahkera auttaja jos vain siihen saan tilaisuuden. Tuossa majassa oleskelen joskus, mutta nyt se on tuolla jemmassa samoin moni muu tuttu ja turvallinen kissojen tavara.
   Mutta jos sanon ihan totuuden, me ei koskaan oikein olla tuosta pömpelistä pidetty, se on tuliainen jostain näyttelystä.
   Pitäkää hauska loma ja nauttikaa.....

   Poista
 3. Suuri kiitos todella hienosta paketista! Sulon mielestä mukana tuli mielenkiintoisia terveisiä ja lelu oli ihan huippu. Hetkessä litimärkä. Oli hyvät minutut sisällä. Kirjat ovat mielenkiintoisia ja pyyhe erittäin kaunis. Upea paketti!

  Toivomme Maijalle hyvää meneststä Tallinnassa ja että vesivahinkoremonttinne saataisiin kunnialla loppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva kuulla, että Sulo piti tuosta lelusta ja sai siitä heti ilon irti.
   Tänään siis juhlitaan Suloa!
   Onnittelut Sulolle sinne ja tietysti tänne omalle Sulolleni.

   Poista
 4. Pidän peukkuja Teille, et kaikki menisi parhainpäin ja kotiintuomisina olisi sertit molemmilta päiviltä:))

  VastaaPoista
 5. Kiitos, se olisi meistäkin tosi kivaa ja tätä tietysti toivomme. Minua kuitenkin hieman arveluttaa Maija-kissan hienoinen arkuus aina näin pitkän näyttelytauon jälkeen......

  VastaaPoista


Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.