sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Lupa odottaa joulua

Muistan kuinka lapsena oli kivaa kun vihdoin koitti pikkujoulu.
Pieni joulukuusi tuotiin sisälle ja me lapset sen koristelimme. Kuusen jalkana oli kellarista haettu raaka lanttu johon pienen kuusen runko istutettiin. Lanttu leikattiin poikkisuuntaan kahtia ja näin saatiin tasainen alusta kuuselle.
Jotain pientä koristetta kuuseen ripustettiin, lähinnä välkkyvää hopean väristä nauhaa. Kynttilöitä ei tähän kuuseen laitettu ja kuusen hennot oksat eivät olisi edes niiden painoa kestäneet.
Mutta tästä päivästä alkoi varsinainen joulun odotus ja riemu. Maalaislapselle joulun odotus oli aina suurta odotuksen aikaa. Joulupukki kuului varsinaisesti itse jouluun, mutta jotain pientä tonttujen hipsuttelua voi jo pikkujouluna havaita ja ehkä jokin pieni lahja ilmestyi ihan yllättäin jostain vaikkapa esiliinan taskuun.......
Olisiko isosisko ollut asialla?

Tässä tämän vuoden pikkujoulun kuusi, punatulkut kuusen oksilla.Toivotan lukijoilleni hyvää ja rauhaisaa adventin aikaa ja lupaa odottaa oikeata joulua.

8 kommenttia:

 1. Onpa ihana kuusi! Lanttu on ollutkin varmasti oiva kuusenjalka, minä en ole moisesta kuullutkaan. Oikein hyvää joulunodotusta myös teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaat varmaan, että siitä on tovi aikaa kun minä lantusta kuusen jalkaa tein. Siinä oli kätevä pitää pientä kuusta ja se pysyi muutaman päivän ihan tuoreena.
   Punatulkut ovat lankalintuja, ne ovat lähetysmyyjäisistä.

   Poista
 2. Kaunis kuusi. Kiitos samoin oikein hyvää joulunodotusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuusen punatulkut lensivät oksille lähetysmyyjäisistä.Tarkkaan kun katsoo punatulkuilla on somat pienet nokat.

   Poista
 3. Ihana pikkujoulukuusi ja kauniit punatulkut.
  Yhtenä talvena laitoin noita lankapunatulkkuja kuistin viereisen koivun oksille, olivat ihan hauskoja siinä, paitsi kestävät vaan yhden talven kerrallaan ulkona. Pitäisikin taas tehdä uudet :)

  Oikein mukavaa adventinaikaa sinullekin.
  Myyjäistouhujen takia en oikein ole ehtinyt päivittää omaa blogia, saati vierailla toisten blogeissa.....

  VastaaPoista
 4. Kiitos Marja kun ehdit piipahtaa. Kommentoin blogissasi tuota Mummun Pilkkumin reseptejä.

  VastaaPoista
 5. Ihana punatulkkuparvi. Iloista adventin aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri, minustakin nämä lankapunatulkut ovat tosi söpöjä ja sopivat jouluun.

   Poista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊