torstai 14. elokuuta 2014

Sataa, sataa ropisee ja

ikävä kyllä myös ukkostaa.
Kuitenkin vihdoin tämä kesän helleaalto on ohitse. Olenko ihan vinksahtanut kun en hehkuta hellettä.
Toki lämpimästä pidän mutta minulle liika on liikaa ja nyt yöllisen sateen ja ukkosen jälkeen tuntuu mukavalta.
Hellekesä vei mennessään ilon kirjoitella tänne blogiini, kaikki täällä kesäkodin pihassa näytti surkealta ja joka ikinen paikka kaipasi vettä, vettä.
Jutunjuuri on pahasti kärsinyt kesän paahteesta ja katsotaan nyt milloin löydän aihetta kirjoitella.

Samettiruusu jaksaaa kukoistaa....8 kommenttia:

 1. Voi kun ihanaa, että helteet loppuivat! Itse aloin heti ekan hellepäivän jälkeen odottaa helteen loppumista, sai sitä odottaakin! Lämmintä saa kyllä olla, mutta nuo helteet olivat liikaa.
  Piha pääsi täysin villiintymään, kun mitään ei jaksanut tehdä, meillä sentään riitti omassa kaivossa vettä, sadettajat pyörivät aamuin illoin.
  Nyt ollaan vielä viikko täällä reissussa, mutta sen jälkeen tuskin maltan odottaa, että pääsen kaikkien rästihommien kimppuun :D
  Oikein mukavaa elokuun loppua sinulle :)
  -Marja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja,
   kyllä vain tuntuu mukavalta tämä tavallinen kesäsää. Oikein hyvää lomaviikkoa sinulle sinne lahden taakse ja kyllä ne kaikki tekemättömät pihatyöt odottavat. Toivottavasti syksy on lämmin, silloin ehtii puutarhassa paikkailla hellekesän tekemiä vaurioita.
   -Molley

   Poista
 2. Sama juttu täällä, kärsin helteestä ja kuumuudesta, aina odotin TV:n säätiedotuksesta helpotusta ja sitä saikin kyllä sitten odottaa. Auringon paisteessa ei pystynyt tekemään mitään, se otti päähän, iltaisin yritin vähän edetä pihahommissa, vaihtelevalla menestyksellä. Toivotaan mukavaa normaalia syksyä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, toivottavastiu syksy on lämmin. Minulla on kaupungissa pahasti kesken tuo tarhapihan kunnostusprojekti. Sanoinkin helteitten keskellä, että syksyllä sitten sateessa saan pihallani kykkiä ja kuraisessa maassa asetella reunuskiviä.
   Katsotaan miten käy......!
   Kaunista ja lämmintä syksyä varmasti monikin meistä odottelee, saa paikattua helteen aiheuttaman laman.

   Poista
 3. Kuvassasi taitaa olla samaa samettiruusua kuin minullakin. Yrtti-sellaista, jota voisi syödäkin. Ainakin minä luin sellaista pussin kyljestä. Oletko maistanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,
   en tiedä onko samettiruusuni syötävää sorttia. Siemenet olen tuonut/vohkinut Istanbulista muutamia vuosia sitten. Sopivasti oli muutama kuihtunut kukinto pudonnut hiekkakäytävän reunalle ja ne joutuivat taskuni pohjalle.

   Poista
 4. Oi, oikein sykähdyttää. Samettikukka on ehdoton lempikukkani. JOka vuosi sitä on ollut..paitsi nyt! Omat taimeni tipahtivat keväällä lattialle enkä sitten kylvänyt uusia.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tänä keväänä kylvin kaikki samettiruusuni suoraan kasvupaikoilleen, ruukkuihin ja kukkapenkkiin.

   Poista


Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.