torstai 8. syyskuuta 2016

Sunnuntaipäivä Sastamalassa

Aamulla melko varhain lähdimme Maija-kissan kanssa ajelemaan kohti kissanäyttelyä, pieni koukkaus keskikaupungilla ja saimme matkaseuraksi kissaystävämme Hildan.
Koko ajomatkan Sastamalan kansainväliseen kissanäyttelyyn satoi ja muutama vaaran paikka vesiliirtoon oli tarjolla, mutta onneksi matka meni hyvin ja olimme hyvissä ajoin näyttelypaikalla.

Eläinlääkärintarkastus meni ilman mitään jonotusta ja pian sisällä näyttelyhallissa oli Maijan häkki vaatetettu ja kissa pääsi omaan rauhaan, Maija osaa tehdä häkistään hyvin persoonallisen ja oma rauha löytyy kun ryömii pohjavaatteen alle. No ei Maija siellä uppeluksissa kauan viihtynyt mutta kuitenkin häkkin pohjavaate oli täydellisesti myllätty ja kissa tyytyväinen.

Näyttelypäivän kulku oli hyvinkin tiivis, mutta ihan juoksuksi ei kuitenkaan tarvinut pistää. Näyttely oli yksipäiväinen kahden sertin näyttely eli samana päivänä oli mahdollisuus saada kaksi eri arvostelua ja kaksi sertiä. Maija osallistui myös veteraaniarvosteluun ja niitäkin oli kahdet. Kaikkinensa kissalle tuli neljä eri arvostelukertaa ja siinähän sitä mennä hipsutelttin tiiviissä tahdissa eri tuomarien pöydille. Neljä mukavan tuomaritädin pöydällä sai Maija itseään esitellä.

Ja Maijahan teki tämän esittelynsä erittäin hyvin, Maija oli molenpien tuomarien paras kastraattinaaras eli NOM ja sitten toisessa paneelissa Maija oli myös BIS kissa. Veteraaniarvostelu oli myös menestys, Maija oli toisen arvostelun paras naarasveteraani ja toisessa naarasveteraaneista sijalla kaksi.
Veteraaniluokkaan kissa voi osallistua kun ikää on seitsemän vuotta ja juhannuksen tienoilla Maija täytti seitsemän. Veteraaniarvostelu on sellainen mukava ja rento tapahtuma siinä saman kategorian
naaraat ja urokset arvostellaan erikseen ja kissat laitetaan järjestykseen ykkösestä ylöspäin. Lopuksi voittanut uros ja naaras vielä kilpailevat keskenään ja voittaja on siis kategorian paras veteraani.
Maija siis hävisi upealle Ocicat urokselle ja tulokset olivat veteraaniluokissa paras naaras ja toiseksi paras.
Sanoisin, että täydellinen näyttelypäivä.


Maija myös valmistui Grand International Premieriksi eli GIP ja tästä voi vielä edetä korkeinpaan luokkaan eli Supreme Premieriksi, mutta se on taas ihan eri juttu ja me mietimme Maijan kanssa tämän asian hyvin tarkkaan. Jos lähdemme tätä titteliä saavuttamaan se tietää monia näyttelykäyntejä ja aiankin yhtä matkaa näyttelyyn ulkomaille . Mene ja tiedä...!
Kuvassa on Maijan Best In Show ruusuke ja hieman erikoisen näköinen palkintopokaali.

16 kommenttia:

 1. Onnittelut Maijalle ja henkilökunnalle! Veteraanikaunotar.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri, tässä nyt juuri veteraani istuu melkein tablettini päällä ja on ihan sama mukava lemmikki ja tuskin tietää mitä tuomaritäti oli arvosteluseteliin kirjoittanut, siis pariinkin kertaan:SUPER

   Poista
 2. Onnea paljon.Kivat kuvat ja Maija on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RaijaAnnikki, Maija on tosi mukava ja hieno kissa!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, nuo voitot ja menestys ovat monen asian summa, siis keitä kissoja on ns vastassa ja mitä rotua juuri tämä arvosteleva ehkä suosii jos tilanne on tasan kahden kissan välillä.

   Poista
 4. Onnea Maijalle!
  Hän on niin kaunis ja reipas kissatyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja, juuri tuo reippaus on Maijalla iän myötä lisääntynyt ja se onkin yksi hyvin huomionarvoinen asia jos vaikka kahta muuten niin tasaväkistä kissaa laitetaan paremmuusjärjestykseen. Voitto on yleensä hyvin monen asian summa.

   Poista
 5. Onnea Maijalle, joka veteraanitittelistä huolimatta näyttää oikein simpsakalta neidolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin tuo veteraanikin pitää olla sutjakka ja hyvin sopusuhtainen rotunsa edustaja.

   Poista
 6. Kiitos, nyt meillä oli todella näyttelyssä menestystä ja siitä olen ihan tyytyväinen, tuskin Maija sitä menestystä edes huomaa, sama ihana lemmikki.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊