lauantai 2. toukokuuta 2015

Vapun pihakierros....


tällainen oli meidän rivitalopihan vappu. Sanoisin ihan rehellisesti, että ei niinkään värikäs kukkivien kevään kukkien vaan melkeinpä harmaan ankea.
Vappusää oli ihan kohtuullinen aurinkokin aina silloin tällöin sai muutaman tovin pilvien lomasta paistaa, kuitenkin aika nuukanlaisesti.
Meillä pihakalusteet on talveksi pakattu peressun alle ja nyt vihdoin tuon paketin aukaisin.
Tässä kuvia näistä puuhista:

Kissankopin katolla tuulettuu yksi kissapesä, se oli myös pressun alle pakattuna. Kissojen pesäkoppi näyttää jo hyvin vuosia nähneeltä ja sen ikä alkaa olla lähes 20 vuotta.

Talven jäljiltä oli kaikki pakkauksen sisällä kostuneita ja niitä kuivailin suojapressua myöten. Kostealta näyttää myös pakkauksen alusta tuossa alhaalla vasemmalta. Näyttää myös siltä, että terassilaudat alkavat olla tiensä päässä, ensi kesän hommia uusia koko systeemi tai tulisiko paikalle ihan katettu terassi!?Toivottavasti juuri näin....

Vappu on myös virallinen liputuspäivä ja meillä kotona oli ankara sääntö tällainen:
Jos lipputangossa liehuu Suomen lippu niin pyykkinarulla ei sitten saa liehua pyykit. Ehkä tätä vanhaa hyvää sääntöä ei kaikilta osin enää noudateta, jos ei olisi ollut liputuspäivä niin nuo pressut ja muut liehuvat olisivat olleet pyykkinarulla.
Kuvassa naapuritaloyhtiön lippu, meidän yhtiö lippu ei juuri näy tähän meidän pihaan.

Mitä kukkivia kasveja tai nupulla olevia sitten löytyi meidän pihasta:

Orvokkiruukku, lisänä vielä joitain talventörröttäjiäRappupielessä kukkii vielä myös narsissiruukku.
Syksyllä istutin pikkusipuleita ja ilokseni muutama on noussut ihan kukinnan asteelle

Nämä käenrieskat löytyivät rajaojan pohjalta.
Maija viihtyi kanssani kaiken päivää:


Käydessäni tarhan ulkopuolella Maija selvin ilmein kertoi, että myös hän tulisi väljemmille vesille ja päivän päätteeksi teimmekin pienen valjaslenkin. ( siitä ei ole kuvia )
Etupihalla ei juuri näytä yhtään paremmalta, tässä tämä vielä ihan kesken uudelleen kunnostettava kukkapenkki. Penkkihän sai kovan kohtelun viime syksynä kun meidän yhtiön sadevesikaivot aukaistiin ja tässä tulos:

Isoon ruukkuun ajattelin istuttaa ruukkukuunliljan Praying Hands

 Penkistä ovat kuolleet Grölannin hanhikit ja kuunliljat. Jotain siis tilalle, katselen tässä vielä ja teen sitten päätöksen siitä mitä uutta istuttaisin. Muutamissa tulppaaneissa on pienet nuput eli kestää vielä odotella kukintaa.
Jalo kiurunkannus alkaa pian kukkia tuolla tarhassa ja tässä vielä kuva tarhan puolelta:

Pian aukeavat keltaiset kukat, takana uutta istutusta ja ne on suojattu ihan vain siksi, että meidän kaivuri Pena ei pääse hommiin, jälki voisi olla hyvinkin tuhoisaa. Penkkiin istutin liljoja ja toivon todella niiden viihtyvän ja kukkivan.

Pian aukeavat myös Virpiangervon kukat, pienet nuput jo näkyvät samoin pienet kauniit lehdet ovat avautumassa.


Tällaisia taimia olen tilannut täksi kevääksi:


Tuotteen nimi             
Kyläkurjenpolvi Laura 3kpl
Maksaruoho Blue Preal 1 kpl
Maksaruoho Blue Preal 1 kpl
Tarhasyysvuokko 3 kpl Königin Charlotte
Tarhasyysvuokko 3 kpl Whiriwind
Maksaruoho Touchdown Teak 3 kpl
Etelänkurjenpolvi Purple Pillow 3kpl
Ruukkukuunlilja Praying Hands
Verenpisara Blue Sarah 4 kpl
Neidonmaksaruoho Sea Star 10 kpl

18 kommenttia:

 1. Tähän aikaan keväästä piha kuin piha on vielä vähemmän värikäs. Meilläkin vaihteeksi sataa niin rankasti, ettei ulos tee laisinkaan mieli. Teillähän on kesäkotikin, joten kahden pihan laittaminen vaatii ihan omat voimavaransa.
  Maija on tosiaan sen näköinen, että nyt on päästävä kunnon kävelylle ja heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos between, kyllähän se juuri näin on, että vielä taitaa olla liian aikaista etsiskellä pihaltaan useanpia kukkijoita. Kesäkoti on se paikka minne haluaisin juuri nyt päästä, mutta meillä on tähän kertynyt kaikenmoisia esteitä ja pääsy sinne viivästyy.....
   Maija on ihana puutarhakaveri.

   Poista
 2. Ihana kuva Maijasta häkissä! Kukkia tilasin minäkin ja ne tulivat keskiviikkona matkahuoltoon. Noudin ne, mutta odottavat istutusta: ke-to yönä satoi lunta, pe olisi voinut istuttaa, mutta nyt on taas niin kylmä ja uhkailee räntää jne. joten en halua istuttaa ennenkuin paleltumisvaara on poissa. - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun kukkatilaukseni tulee nyt alkavalla viikolla ja toivottavasti kaikki paketissa on ihan ok. Maija on aina mukana kun tuolla olo/tarhan pihalla puuhaillaan.

   Poista
 3. Voi kun kiva, kun kissat saavat seurailla ulkona :) Tuollaistahan se tähän aikaan keväästä on. Joitakin väripilluja puskee kuitenkin näkyville. Isoissa pihoissa tuota harmaata ja ruskeaa on vaan huomattavasti enemmän. Sinullahan on jo aika vehmasta ;) Mielenkiintoisia olet tilannut. Mullakin oli tuo Blue Sarah yhtenä kesänä, mutta ei selvinnyt talven yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä olen liian hätäinen tässä melko hitaasti edistyneessä keväässä.
   Minulla tuo Blue Sarah talvehti kaksi talvea, mutta nyt se ilmeisesti pääsi kellarissa kuivumaan ja uskon näin että, minun olisi se pitänyt jo joulunaikoihin siirtää kellarista viileään ja valoisaan.

   Poista
 4. Kivoja kasveja sinulle tulossa! Toivottelen mukavia istutussäitä! Minulla vasta taimiostokset edessä, jospa toukokuussa jo ehtisi taimistoihin muilta kiireiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvitilaukseni tulee nyt alkavalla viikolla ja toivottavasti säät ovat silloin istutukseen suotuisat.
   Se on aina vähän onnenkauppaa miten taimet lähtevät kasvuun ja myöskin siitä miten ne täällä pärjäävät jos ja kun olemme tässä lähiaikoina jonkin aikaa kesäkodissa.

   Poista
 5. Kun remonttia talossa tehdään ja miehiä töissä isojen koneiden kanssa, he eivät pihaistutuksille juurikaan armoa tunne. Mutta kaikkea kivaa olet tilannut ja pihan saat taas kukimaan. Ja onhan sinulla jo kaikkea kivaa kukassa ja nupullakin! Kevät on kyllä aikalailla keikutellut, räntää, vettä ja kylmää on riittänyt mutta pian lämpiää ja kasvit pääsevät upeaan kasvuun. Maijalle rapsutukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maijan rapsutukset menevät lennossa perille ja toivottavasti myös tämä kevät tästä joksikin tokenee eli lämpenee ja kasvu alkaa ihan tosissaan.
   Juu ja ei minusta olisi ison työkoneen kuljettajaksi, en kyllä yhtään raskisi maata rikkoa ja kasveja vahingoittaa......näin täällä

   Poista
 6. Huomasinpas nyt vasta, että lippu jäi nostamatta talkoon! Kun ei miesväkeä ole talossa, niin se minulta unohtuu. Aina sen homman kun hoiti mies tai nyt sitten pojat. Pitäisihän se minunkin oppia. Hyvää kevätkesää sinulle ja kissoille! Nyt on tulossa lämpimämpää!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Leila, niin se lippu joskus unohtuu. Kerran kävi näin, että en muistanut ottaa illalla sitä pois ja se riippui tangossa vielä seuraavanakin aamuna ja olimme lähdössä matkalle. Onneksi sitten kuitenkin silmäni osui sinne lipputangon suuntaan....
  Toivotaan lämmintä kevätsäätä nyt tästä eteenkin päin.

  VastaaPoista
 8. tuo vanha liputussääntö on iskostunut niin, ettei meilkään liputuspäivinä pyykätä. hitaasti tosiaan kevät etenee, toisaalta kyl olen tykännyt, koska nyt kaikki kukkii kauemmin ja on enempi aikaa tehdä pihatöitäkin kun kaikki kasvit ei "räjädä" yht'aikaa kovaan kasvuvauhtiin. tilaamasi kasvit kuuluvat myös minun suosikkeihini, vaik niitä ei omalta pihaltani kaikkia löydykkään. rapsutuksia ihanalle Maijalle:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona, niin onhan tällä hitaalla kevään tulolla omat hyvätkin puolensa.
   Eilen tuli tekstiviesti taimilähetyksen lähdöstä ja nyt illalla jo hain sen postista. Täällä on posti marketin yhteydessä ja se on auki arkisin klo 21.00 eli vielä iltasellakin ehtii postiasioitaan hoidella.

   Poista
 9. Minä tilasin kahta samaa lajia kuin sinä: Kyläkurjenpolvi Laura ja Tarhasyysvuokko Königin Charlotte, ja lisäksi sitten yhtä ja toista muuta. Olen ihan heikkona taimiin. Silityksiä Maijalle, joka sinun kanssasi puutarhuroi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Paula,
   sain jo tänään postista taimipaketteni ja kaikki näytti ihan hyvältä. Tuo Kyläkurjenpolvi Laura on mielestäni kokeilun arvoinen ja jos saan sen menestymään ajattelin kokeilla sitä isovanhempieni haudalle. Hauta on jo hyvin vanha ja siinä voisi olla jokin perenna joko yksinään tai sitten kesäkukkien lisäksi.
   Silittelen Maijaa samalla kun sitä yritän saada taas paraatikuntoon näyttelyä varten, meillä on nyt viikonloppuna näyttelyt täällä Tampereella.

   Poista
 10. Kyllä on jo värikästä! Maijakin on niin kauniin värinen, toivottavasti vielä joissain näytelmissä nähdään livenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihan niin, toivottavasti nähdään ja nyt jo varmasti näyttelyssä löydämmekin toisemme ja ihanat kissat.

   Poista


Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.