tiistai 24. joulukuuta 2013

"Joulu tulla jollottaa......

Enäjärven jäällä, junttan pulla kainalossa ja paljon voita päällä". Niin joulu tosiaan tulee vaikka Enäjärvi vapaana lainehtii ja ulkona on muutamia lämpöasteita.
Onneksi talvipäivän seisaus on jo takana ja vähitellen alkaa päivä pidetä ja se tärkein valoisuus lisääntyä.
Täällä maalla kun jälleen olemme tuo pimeys on aivan totaalista, seison tuvan rappusilla ja katsoessani suoraan eteeni en näe kuin sen verta mitä ulkovalo näyttää ja muuten on aivan mustaa.
Kun osaan katsoa luoteeseen näen peltojen takaa valorykelmän ja pohjoisessa ei mitään. Idässä on metsän peitossa parit tuikkivat pihavalot ja siinäpä ne valot sitten ovatkin. Tiedän, että jos kävelen pihapiirissä muutaman kymmenen metriä näen lounaassa metsäsaarekkeen takaa muutamat valot ja tietysti maantiellä saattaa jokunen autokin ajaa, mutta jo siinä iltauutisten aikaan tiellä tuskin kukaan enää ajelee.
Maaseudun rauha ja hiljaisuus se on täällä näin pimeänä ja lumettomana talvena aivan käsin kosketeltava. Mikä ihana hiljaisuus, tosin valoja voisi olla hieman tiheämmässä...........

                                                         Joulutervehdykseni 


 
Rauhallista Joulua teille blogiystävätOlen lueskellut ihania blogejanne ja kaikki kukka-ja kasvikuvat ovat olleet mieltä piristäviä. Mukavia valopilkkuja synkeään syksyyn ja alkutalveen. Mietin mikä oma kukkani on minulle ollut se tärkein,
niitähän on tietysti monia mutta yksi on kuitenkin se juttu.
Punainen daalia Arabian yö
Tämä daalia on minulle se kaikkein rakkain, Arabian yö.
Kukkivista puista on numero ykkönen koristeomenapuu, rautaienpuu.
Rautatienpuu kukkii ihanasti, kevään vihreys takanaan.

2 kommenttia:

  1. Kiitos,samoin hyvää ja rauhallista Joulua.♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ritva, hyvää loppuvuotta myös sinne.....

    VastaaPoista


Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.