maanantai 17. elokuuta 2015

"Tarttis, tarttis sanoi Lahtiska"

mutta tekemättä jäi.
Niin olisi ollut syytä tallettaa kuvat muuallekin kuin tietokoneen kiintolevylle, vai olisiko sittenkään.
Digikuviahan tulee otettua ihan turhan paljon ja sitten ei malta karsia, vaikka tarvetta olisi.
Olen ollut suorastaan laiska tai saamaton ja ehkä vähän ylimielinenkin, siis en ole ajatellut vanhan läppärini tekevän sen viimeisen tekonsa eli menikö kone lopullisesti hajalle.
Olen toivorikas ja luulen kaiken johtuvan virtalähteen johdon murtumasta, mutta onko se koko syys!
Läppärini on tosiaan jo vanha, mutta minä pidän siitä ja paljon enempi kuin tästä rimpulasta joka on uudempi.
Voiko muuten jostain tietokoneesta pitää?

Kuvasin kesäkodin kukkia ja varsinkin sitä miten esimerkiksi daaliani ovat kovasti myöhässä. Kukinta on ainakin kuukauden myöhässä verrattuna edellisiin kesiin. Viime keskiviikkona ei ollut yhtään daaliaa täydessä kukassa, melkein auki oli muutama nuppu, mutta yleensä nuput olivat aika pieniä. Tuskin kaikki daaliani ehtivät tänä kesänä kukkia lainkaan. Syy on varmasti kylmän alkukesän mutta on syytä myös minussa, en nyt keväällä esikasvattanut daalioitani juuri ollenkaan ja tulos on tällainen.

Siis yhtään daalian kukka tai nuppukuvaa ei ole, mutta tästä tietokoneesta löysin kukkia vuodelta 2010.
Nämä kuvat on kuvattu 28.8.2010

Kasvatin silloin gladioluksia
 Valkosarja on täydessä kukassa ja nyt tänä vuonna valkosarjaan on ilmestynyt nuput vasta äskettäin.


Tämä daalia kukki rehevästi 28.8 2013 Arabian yö. Tähän vaiheeseen päästään tänä vuonna ehkä syyskuun alussa, jos vain halla ei käy vieraisilla. Monesti juuri elo-syyskuun vaihteessa on muutamina hallaöitä ja sitten voi syyskuun yöt olla hyvinkin lämpimiä.


Elän toivossa, saan kuvani takaisin ja daaliani ehtivät tänäkin kesänä kukkaan.

8 kommenttia:

 1. Höh! Kuvien menetys on todellinen harmi! Itse teen joka kuukaudelle uuden kansion kuville ja kun on aika tehdä kuukauden vaihtuessa uusi, otan varmuuskopion "täydestä" kansiosta. Jos jotain sattuisi menettäisin kuitenkin kuluvan kuukauden kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan juuri niin pitäisi minunkin tehdä, mutta jostain syystä se vain jää....... Otan opikseni.

   Poista
 2. Mulla on kuvien kanssa kolminkertainen varmistus, koneelle+tikulle+ulkoiselle kovalevylle, ajattelin etteivät ne kaikki voi hajota yhtäaikaa, tai ainakin sitä toivon. Kuvien menetys on kyllä kurjaa!

  Meilläkin daaliat ovat vasta nupulla, kyllä se alkukesän viileys niidenkin kasvua jarrutti! Gladiolukset mulla on kasvarissa ja nekin vasta alkavat nuppuja tekemään...myöhässä, toivottavasti lämmin sää jatkuu ja korvaa alkukesän viileyden.

  Edellisen postauksen Maijan kuvat ovat niin ihania, rapsutukset hänelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija kyllä saa rapsutukset........Niin eipä taida tämä kesä olla daalioiden paras kasvukesä.
   Kyllä vain minä olen ollut saamaton ja välinpitämätön kuvien suhteen, vaikka tiedänkin mitä niille voi käydä jos ne ovat vain täällä koneen kiintolevyllä.

   Poista
 3. Vuosikausia tietotekniikan avulla töitä tehneenä olen oppinut varmistamaan ja vielä kerran varmistamaan. Kyllä harmittaa, kun menettää tuntien työn, puhumattakaan korvaamattomista valokuvista. Varmistuksista huolimatta menetyksiä on tapahtunut, joten en laisinkaan luota hyvään tuuriin. Talletan kuvat aina sekä rompuille että ylimääräiselle kovalevylle. Aiemmin minulla oli ulkoinen kovalevy, mutta sekin hajosi. Onneksi oli kuvat rompuilla, joilta sain ne varmistettua uudelle ylimääräiselle sisäiselle kovalevylle. Yhtä rompullista lukuunottamatta, sillä romppuun oli tullut vika, eikä kone pystynyt sitä enää lukemaan. Kovin on siis haavoittuvaista tämä tekniikka. Blogiin lisätyt kuvat ovat myös Picasan syövereissä. Siitäkään ei tiedä, koska palveluntarjoaja päättää lennättää siellä olevan kuvat jonnekin nettiavaruuden pimeisiin syövereihin. Tallentamisessa ja varmistamisessa on oma työnsä, mutta kun sen tekee säännöllisesti, se ei niin paljon aikaa vie. Siitä tulee ikäänkuin oma rutiininsa, joka menee siinä sivussa. Ja kyllä vaan, myös koneisiin tykästyy. On niissäkin omia persoonallisia ominaisuuksiaan. Jokin vain pelaa omasta mielestä paremmin ja siinä on jokin mukava, omiin sormiin sopiva tuntu.
  Minä esikasvatin daaliani, mutta niitä olisi varmasti pitänyt latvoa. Ovat ihan hurjan korkeita ja niitä on pitänyt tukea kaikenlaisilla virityksillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between täyttä asiaa kirjoitat ja niin pitäisi minun myös toimia. Onhan minulla kuvia tikuilla mutta nyt olen jo pidemmän aikaa vain siirtänyt kuvani kamerasta tietokoneelle.
   Nyt on myös selvillä miksi läppärini meni pimeäksi, syy tosiaan oli vioittunut virtajohto ja kun sain uuden kone toimii ihan hyvin, siis kuvat ovat tallella.
   Eipä taida tämä vuosi olla todellakaan daaliavuosi.

   Poista
 4. hienoa kun pääsit säikähdyksel kuviesi suhteen Molley! mul vähän samaa laiskuutta, luotan siihen et kuvat säilyy "pilves", joskus aiemmin tallensin niitä tikuille ja poika poltti rompuil... nyt ei ole tullut taas pitkiin aikoihin asiaa mietittyä, hyvä muistutus siis!

  VastaaPoista
 5. Ihan totta, pääsin onneksi säikähdyksellä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊