sunnuntai 26. elokuuta 2012

Pieni matka

Matkailu avartaa, myös täällä Suomessa. Tein pienen matkan täältä kesäkodista kaupunkikotiin ja takaisin. Lähdin torstaina iltapäivällä ja tulin takaisin perjantai-illalla.
Täältä reilun kymmenen kilometrin päässä kulkee moottoritie Helsinki-Turku. Sinne pikavuoropysäkille mieheni minut kyyditsi ja sieltä jatkoin matkaani pikavuorolla Helsinkiin.
Uusi kokemus, bussi ajoi Kampiin ja siellä maan alle. Vaikka olen joskus asunutkin Helsingissä en yhtään tiennyt miten ja mistä minun olisi pitänyt nousta taas maan päälle. No siitä sitten selvisin ja suuntasin askeleeni kohti rautatieasemaa. Menin ostamaan lippua ja kun olin saanut vuoronumeroni totesin, että en ehdi juuri lähtevään junaan. Seuraava juna Tampereelle lähti tuntia myöhemmin ja siihen kyllä ehdin. Matkalippua jouduin jonottamaan noin puolisen tuntia eli ei se joutoaika niin pitkäksi muodostunut.
Kahvit siinä sitten kaikessa rauhassa nautin ja katselin aseman ihmisvilinää.
Kotona en oikeastaan ollut kuin yönseudun ja sitten seuraavana aamuna lähdin koulutuspäivääni. Päivä oli oikein onnistunut ja vielä kun ehdin hakea uudet silmälasini ennen junani lähtöä oli päiväni ihan onnistunut. Tulin junalla Helsinkiin tai oikeastaan Pasilaan jossa sitten vaihdoin junaa. Nousin Turun pikajunaan ja sitten tunnin kuluttua jäin pois junasta Karjaan asemalla. Täällä mieheni oli minua vastassa ja kesäkodissa olin perjantai-illalla noin klo 21.00.
Tällainen pieni matka ja kun viikkoa aikaisemmin kävin junalla päiväseltään Kuopiossa on sellainen tunne, että kyllä nyt junamatkat saavat vähäksi aikaa riittää.
Tällainen pieni matka ja tavallaan myös seikkailu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina.😊