sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kuvia toukokuulta

Kesä on vihdoin tullut ja pitkä odotus näin palkittu. Kaikki luonnossa näyttää tosi vihreältä, mutta ihan täydessä lehdessä ei vielä ole kaikki lehtipuut ja monet keväällä kukkivat koristepensaat vasta aloittelevat kukintaansa.
Aihe siis toukokuun kuvia:
Näiden kuvien taso ei ole kovinkaan häävi, mutta rohkenin laittaa......

Punatulkkupari tuli metsästä, tässä ei näy naarasta.
Helmililjat kukassa

Viime vuoden lehtipersilja, siemenet sain Mustankissan paketista, kiitos!

Joutomaalle on levinnyt valkovuokkoja
Varjolilja rehevässä kasvussa, kukat ovat lilat.  Kasvi on merkitty kahdella kepillä, joku ei ehkä keväällä hoksaa kasvin olemsaaoloa.

Yksi tulppu

Tänne on kissani Aku haudattu, jo kuusi vuotta sitten. Aika kuluu mutta muistot säilyvät.
Luumupuiden alla kukkii lemmikit.


Kuvia kissatarhan rautatienomenapuun kukinnoista.
Ja sitten sokerina pohjalla:


Pena-kissa kesäturkissaan

 
Auringossa tarhan suojissa Maija ja Fanny.


keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kiireinen kevät/kesän viikko.

Runsas viikko maalla on ohitse ja täytynee todeta, että kiirettä on piisannut. Laiska töitään luettelee, ihan totta.
Viikko on tosiaan aika lyhyt aika saada kaikki keväthommat lähes edes osittain tehdyksi. On tämä kevät ollut melko erikoinen, luonto on herännyt eriskummallisesti ja vieläkin kesäkodin jyhkeä haapa on aivan harmaana ilman yhtäkään vihertävää lehden silmua. Tammet alkavat vihdoin vihertämään ja vanhat omenapuut aukaisevat pieniä lehtsilmujaan. Tällainen oli tilanne eilen 25.5 kun taas kerran autolasti ihmisiä ja kissoja starttasi kesäkodista Tampereen suuntaan.

Tärkein: kissojen pikkutarha tuli kesäkuntoon. Tarhan ovi on nykyisin auki, mutta vanhasta tottumuksesta kissat Pena ja Maija haluavat  aamuraksut nauttia tarhan suojissa.

Illakko on talvehtinut hyvin ja isoja tuppaita kasvaa takapihan kukkapenkissä

Palavarakkaus on roihahtanut ulos kukkapenkistä, se on ainakin metrin päässä penkistä ja sitä voikukka
 kovasti ahdistelee.







Tulppaanit kukkii.....
Pellon rakentaja äestää 22.5, siis naapurin vaimo.

Naapurin isäntä kylvää kauraa 22.5.
Ostin kasvihuoneilta kukka-amppelin, sijoituspaikka on vielä avoin.

Tuulen ja vilun suojissa...menestyykö!
Täällä kotona odotti lepotuoli....

Kurkistus kissatarhaan, jalokiurunkannus parhaassa kukassa.

Ansikka aloittaa kukintansa.
Ja nyt nukkumaan, huomenna aamusella viedään Pena-kissa eläinhoitajalle ja kissa menettää takkuisen turkkinsa Tämä "keritseminen" tapahtuu joka kevät ja se tehdään pienessä nukutuksessa.
Kissalla on jonkinlainen hermovika, siis sellainen joka estää kivuttoman turkin kampauksen ja harjauksen.

maanantai 11. toukokuuta 2015

Tällä kertaa kirjoitus kissoista

Mennyt viikonloppu vierähti Pirokin kissanäyttelyssä.
Ties monennenko kerran lauantaina aamusella automme nokka kääntyi kohti kissanäyttelyä, onneksi kuitenkin nyt tänne lähelle omaa kotia eli Tampereen Pirkkahallia.
Kaikki mukavat asiat, siis kevät ja valoisaa eli ei pimeällä ajoa ja lähtöä vaikkapa aamuyöllä kello neljän-viiden hujakoilla.
Maija osallistui arvosteluun molenpina päivinäja tulos oli kaksi sertiä kastraattiluokassa kuusi ja olen tulokseen tyytyväinen, kuitenkin lauantaina Maijan valinta tuomarin parhaaksi oli lähellä. No nyt näin ja oikeastaan olenkin asiaan tyytyväinen, tosiasia on se, että Maijan turkki ei tällä kertaa mielestäni ollut ihan parhaassa kuosissa. Olisiko  kevät tehnyt tepposen ja luonnollinen kissan karvanvaihto osui juuri tähän saumaan.

Sunnuntaina meillä oli oman rotuyhdistyksen Suomen Manxrenkaan vuosikokous ja yhdistyksen vuoden 2014 kissojen palkitseminen. Tässä palkintopöytä:

Yhdistys palkitsi vuoden 2014 menestyneet kissat
 Näyttelyssä oli mukana seitsemän manx-kissaa ja myös manx:sin sisarrotuisia cymric-kissoja. Cymric on kuin manx, mutta karva on puolipitkä. Näitä kissoja oli paikalla kuusi. On siis kysymys hyvin pienestä rodusta ja tällä kertaa tämä määrä oli kiitettävän hyvä. Monesti minä olen ollut näyttelyissä ihan yksin oman manx-kissani kanssa.

Maija sisusti häkkinsä heti mieleisekseen

Minä täällä, ihmettelen....

 Upea Pikkeen Pippuri on Cymric

Nuori neiti Pikkeen Pectus

"Lasse" tuomarin pöydällä, Lasse on jo "vanha konkari" ja hyvin menestynyt näyttelykissa

Mister Richard tuomarin pöydällä, topakka poika.

Ihana manx-naaras odottaa arvostelua, Pikkeen Fariini

Maija hieman hämillään. Tässä kuvassa on kaksi tuomaria, etualalla tuomarioppilas ja ihan vähän näkyy varsinaisen tuomarin hiuksia. Takana seisoo myös assari. Kuva lauantailta.

Maija odottelee arvostelua ja voi , voi silmäkulmassa on vähän rähmää... Kuva lauantailta.
Paras pohjalla, tässä Maija palkinnot viime vuoden saavutuksista:

Kotona eilen illalla hätäiseen kuvattu palkintosaalis. Isonpi pokaali on kastraattien kiertopalkinto ja toinen Maijan ihan oma paras yhdistyksen manx-kastraatti. Iso pysti  tuli jo toistamiseen meille, ekä kerta vuonna 2007. Silloin sen sai ihana oma Malla-kissani.
Olen kuvannut tässä muutamia kissoja ja niillä kaikilla on yksi yhteinen juttu. Kun selataan näiden kissojen sukutauluja niin sieltä löytyy ainakin yksi yhteinen esi-isä tai äiti. ( kaikki näyttelyn manx-kissat )
Tämä "äiti" on meidän Sylvi ja" isä" on meidän Kolun-katin Arrane. Arrane oli aikoinaan menestyvä näyttelykissa ja toi Suomeen tuon himoitun World Winner palkinnon Milanosta vuonna 1999.
Kissani Arranen nimi ja muisto säilyy ja siitä olen iloinen ja myöskin kiitollinen, että minun kissani on tuonut hyvää kantaa tähän pieneen ja eteenpäin sinnittelevään rotuun.

lauantai 2. toukokuuta 2015

Vapun pihakierros....


tällainen oli meidän rivitalopihan vappu. Sanoisin ihan rehellisesti, että ei niinkään värikäs kukkivien kevään kukkien vaan melkeinpä harmaan ankea.
Vappusää oli ihan kohtuullinen aurinkokin aina silloin tällöin sai muutaman tovin pilvien lomasta paistaa, kuitenkin aika nuukanlaisesti.
Meillä pihakalusteet on talveksi pakattu peressun alle ja nyt vihdoin tuon paketin aukaisin.
Tässä kuvia näistä puuhista:

Kissankopin katolla tuulettuu yksi kissapesä, se oli myös pressun alle pakattuna. Kissojen pesäkoppi näyttää jo hyvin vuosia nähneeltä ja sen ikä alkaa olla lähes 20 vuotta.

Talven jäljiltä oli kaikki pakkauksen sisällä kostuneita ja niitä kuivailin suojapressua myöten. Kostealta näyttää myös pakkauksen alusta tuossa alhaalla vasemmalta. Näyttää myös siltä, että terassilaudat alkavat olla tiensä päässä, ensi kesän hommia uusia koko systeemi tai tulisiko paikalle ihan katettu terassi!?Toivottavasti juuri näin....

Vappu on myös virallinen liputuspäivä ja meillä kotona oli ankara sääntö tällainen:
Jos lipputangossa liehuu Suomen lippu niin pyykkinarulla ei sitten saa liehua pyykit. Ehkä tätä vanhaa hyvää sääntöä ei kaikilta osin enää noudateta, jos ei olisi ollut liputuspäivä niin nuo pressut ja muut liehuvat olisivat olleet pyykkinarulla.
Kuvassa naapuritaloyhtiön lippu, meidän yhtiö lippu ei juuri näy tähän meidän pihaan.

Mitä kukkivia kasveja tai nupulla olevia sitten löytyi meidän pihasta:

Orvokkiruukku, lisänä vielä joitain talventörröttäjiä



Rappupielessä kukkii vielä myös narsissiruukku.
Syksyllä istutin pikkusipuleita ja ilokseni muutama on noussut ihan kukinnan asteelle

Nämä käenrieskat löytyivät rajaojan pohjalta.
Maija viihtyi kanssani kaiken päivää:


Käydessäni tarhan ulkopuolella Maija selvin ilmein kertoi, että myös hän tulisi väljemmille vesille ja päivän päätteeksi teimmekin pienen valjaslenkin. ( siitä ei ole kuvia )
Etupihalla ei juuri näytä yhtään paremmalta, tässä tämä vielä ihan kesken uudelleen kunnostettava kukkapenkki. Penkkihän sai kovan kohtelun viime syksynä kun meidän yhtiön sadevesikaivot aukaistiin ja tässä tulos:

Isoon ruukkuun ajattelin istuttaa ruukkukuunliljan Praying Hands

 Penkistä ovat kuolleet Grölannin hanhikit ja kuunliljat. Jotain siis tilalle, katselen tässä vielä ja teen sitten päätöksen siitä mitä uutta istuttaisin. Muutamissa tulppaaneissa on pienet nuput eli kestää vielä odotella kukintaa.
Jalo kiurunkannus alkaa pian kukkia tuolla tarhassa ja tässä vielä kuva tarhan puolelta:

Pian aukeavat keltaiset kukat, takana uutta istutusta ja ne on suojattu ihan vain siksi, että meidän kaivuri Pena ei pääse hommiin, jälki voisi olla hyvinkin tuhoisaa. Penkkiin istutin liljoja ja toivon todella niiden viihtyvän ja kukkivan.

Pian aukeavat myös Virpiangervon kukat, pienet nuput jo näkyvät samoin pienet kauniit lehdet ovat avautumassa.






Tällaisia taimia olen tilannut täksi kevääksi:


Tuotteen nimi             
Kyläkurjenpolvi Laura 3kpl
Maksaruoho Blue Preal 1 kpl
Maksaruoho Blue Preal 1 kpl
Tarhasyysvuokko 3 kpl Königin Charlotte
Tarhasyysvuokko 3 kpl Whiriwind
Maksaruoho Touchdown Teak 3 kpl
Etelänkurjenpolvi Purple Pillow 3kpl
Ruukkukuunlilja Praying Hands
Verenpisara Blue Sarah 4 kpl
Neidonmaksaruoho Sea Star 10 kpl