torstai 26. joulukuuta 2013

Tänään Tapaninpäivänä valkeneeko päivä ollenkaan?

niin kovasti on tämä aamu ollut hämärän peitossa. Eipä eilinen päivä ollut oikeastaan kovinkaan erilainen, tosin silloin sateli jo heti aamusta.
Tänään ei sada mutta kovasti sumuista ja kosteaa tuolla ulkona on.
Tässä muutama kuva eiliseltä pieneltä ulkolenkiltäni. 25.12.2013

Ojanvarren pajukko näyttää tällaiselta

Kylänraitti 25.12.2013

Joulutervehdys pikkumetsiköstä, kuusen vihreys on loistava

tiistai 24. joulukuuta 2013

"Joulu tulla jollottaa......

Enäjärven jäällä, junttan pulla kainalossa ja paljon voita päällä". Niin joulu tosiaan tulee vaikka Enäjärvi vapaana lainehtii ja ulkona on muutamia lämpöasteita.
Onneksi talvipäivän seisaus on jo takana ja vähitellen alkaa päivä pidetä ja se tärkein valoisuus lisääntyä.
Täällä maalla kun jälleen olemme tuo pimeys on aivan totaalista, seison tuvan rappusilla ja katsoessani suoraan eteeni en näe kuin sen verta mitä ulkovalo näyttää ja muuten on aivan mustaa.
Kun osaan katsoa luoteeseen näen peltojen takaa valorykelmän ja pohjoisessa ei mitään. Idässä on metsän peitossa parit tuikkivat pihavalot ja siinäpä ne valot sitten ovatkin. Tiedän, että jos kävelen pihapiirissä muutaman kymmenen metriä näen lounaassa metsäsaarekkeen takaa muutamat valot ja tietysti maantiellä saattaa jokunen autokin ajaa, mutta jo siinä iltauutisten aikaan tiellä tuskin kukaan enää ajelee.
Maaseudun rauha ja hiljaisuus se on täällä näin pimeänä ja lumettomana talvena aivan käsin kosketeltava. Mikä ihana hiljaisuus, tosin valoja voisi olla hieman tiheämmässä...........

                                                         Joulutervehdykseni 


 
Rauhallista Joulua teille blogiystävät



Olen lueskellut ihania blogejanne ja kaikki kukka-ja kasvikuvat ovat olleet mieltä piristäviä. Mukavia valopilkkuja synkeään syksyyn ja alkutalveen. Mietin mikä oma kukkani on minulle ollut se tärkein,
niitähän on tietysti monia mutta yksi on kuitenkin se juttu.
Punainen daalia Arabian yö
Tämä daalia on minulle se kaikkein rakkain, Arabian yö.
Kukkivista puista on numero ykkönen koristeomenapuu, rautaienpuu.
Rautatienpuu kukkii ihanasti, kevään vihreys takanaan.

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukuu.........

Tänään voi siis avata ensimmäisen luukun joulukalenterista.
"Luontokalenteri" on avannut vähälumisen ja hyvin tuulisen avdenttisunnuntain, toivottavasti tämä Oskari-myrsky ei äidy kovin vaarallisen voimakkaaksi.
Juuri nyt tuli kännykkääni tieto Fortum Sähkövahdilta: Osoitteesta..............on rekisteröity sähkökatko. Tämä tieto siis koskee kesäkodin sähköä. Toivottavasti tuo katkos ei kestä kauan.
Myrsky on tuolla Länsi-Uudellamaalla varmaan paljon voimakkaanpi kuin täällä Tampereella. Olisiko puu kaatunut sähkölinjojen päälle?
No tässä ei ainakaan nyt aluksi voi muuta kuin odotella Fortumilta uutta tietoa ja käydä Fortumin sivuilla katsomassa mitä siellä kerrotaan.

Meillä aina joskus nämä uudet nelinkertaiset ikkunat ovat näin kostean syksyn jälkeen täynnä "lumihiutaleita"

Kuvassa Malla-kissa katselee ikkunasta ulos, melkein kaikki vähäisestä lumesta on sulanut. Kesäkalut on peitetty pressulla ja onneksi tuo kivikissa painaa siksi reippaasti ettei tuuli sitä vie.
Tämä kuva voisi olla ihan tätä päivää, mutta sitä se ei ole.

Tuli mukava tieto Fortumilta, sähkövika on korjattu, eli toivottavasti kaikki on taas kesäkodin suhteen hyvin.
 Tällaista lumimäärää siellä tuskin on, toivottavasti kuitenkin jouluna kun taas sinne koko joukolla menemme, me ja kissat.
                                   Hyvää joulukuun alkua teille........